İstanbul Yufka Kadayıf

İstanbul Yufka Kadayıf

İstanbul Yufka Kadayıf
Hemşehriler 4.12.2010 09:59:00 3439 0

ŞUBELEŞEN İSTANBUL YUFKA VE KADAYIF HIZLA BÜYÜYOR

Küçük bir yufka imalathanesinde başlayan ticari yaşamlarını sabırla ve azimle çalışarak geliştiren Mehmet Keleş ve kardeşleri İstanbul Yufka ve Kadayıf Dünyası adıyla geçtiğimiz yıl ilk satış merkezini açtıktan sonra müşteri memnuiyetiyle hızla büyümeye başladı. Firma tatlarını daha geniş kitlelere yaymak için yeni şubeler açmayı planlıyor.

Darende’nin Yavuzlar (Gedikağzı) Köyünden merhum Ökkeş Keleş’in oğlu olarak 1971’de dünyaya gelen Mehmet Keleş, 1982’de Adana’ya gelerek çalışma hayatına atıldı. Köylülerinin büyük çoğunluğu gibi yufka sektöründe uzun süre çalışarak oklavayla emek veren Keleş, önce kardeşleriyle küçük çapta bir üretim tesisi kurarak kendi işinin patronu oldu.

Ağabeyleri Yemliha ve İhsan ile kardeşi Fahri Keleş’in el ele vererek güçlerini birleştirip bir süre sonra Atikop’ta büyük bir yufka imalatına girdiklerini kaydeden Mehmet Keleş, ürün çeşitliliğini artırarak kadayıf üretimine de girdiklerini bildirdi. Zamanla toptan yaptıkları satışın ardından lezzetlerini geniş kitlelere yaymak için ilk şubelerini Adana Sümer Mahallesinde açan firma ardından ikinciyi Akçatekir’de faaliyete geçirdi.

Mehmet Keleş, müşterilerine gösterdikleri yakın ilgi ve lezzetlerin damaklarda bıraktığı tatların yeni müşteriler getirdiğini ve özellikle kadayıf tatlılarında oldukça iddialı olarak sektörde hızla ilerlediklerini bildirdi. Keleş, müşterilerine alsın yada almasın sürekli ürünlerden tattırarak tanıtımı uygulamalı yaptıklarını vurgulayarak, akşamları geç saatlere kadar açık olan şubelerinde sürekli taze ürünlerle müşterilerin damak zevklerine hitap ettiklerini dile getirdi. Müşterilerini ‘acaba bu saatte bulabilir miyiz’ diye düşünmelerine fırsat vermeden satışlarını yaptıklarına dikkat çeken Keleş yurt çapındaki pazarlama ağıyla da Adana’yla sınırlı kalmayıp Türkiye genelinde vatandaşların lezzetlerini tattığını belirtti. Çiğ kadayıf ve tatlıları pişirime hazır hale getirerek pazarladıklarının altını çizen Keleş, yeni şubelerle Adana’da markalaşan firmalarıyla daha büyümeyi hedeflediklerinin altını çizdi.

Kadayıf ürünlerinin yanı sıra Halep burma, Halep sarma, Diyarbakır burma, yufka sarma çeşitleri gibi her geçen gün yenilerini eklediklerini dile getiren Keleş, Darendeli bir işadamı olarak sektörde çok ciddi adımlarla ilerlemekten mutluluk duyduklarını kaydetti.


Anahtar Kelimeler: