Darende için önemli çalışma

Darende için önemli çalışma

Darende için önemli çalışma
Gündem 1.12.2010 13:18:00 2097 0

DASEV, DARENDE MYO’DA İNCELEME YAPTI

 

HAYIRSEVER İŞADAMI NAZIM TURGUT: “DARENDE’DEKİ BİR RÜYAMIZ DAHA GERÇEKLEŞİYOR”

 

Darende`ye hayırsever işadamlarının destekleriyle yapılmaya başlanılan Meslek Yüksek Okulu’nda incelemelerde bulunan Darendeliler Sağlık ve Eğitim Vakfı (DASEV) Başkanı Nazım Turgut, doğdukları topraklara bir vefa olarak gerçekleştirdikleri çalışmaların kendilerini mutlu ettiğini söyleyerek; “Bu okul ilçemizin gelişmesi için çok önemli, Darende’deki bir rüyamız daha gerçekleşiyor” dedi.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan ve vakfın yöneticileriyle inşaatı gezen DASEV Başkanı Nazım Turgut, ilçenin MYO ile önemli gelişme kaydedeceğini söyledi. Önemli bir tarih, kültür ve geçmişte ilim merkezi olan Darende’nin yeniden şekillenmesinde MYO’nun ciddi katkılar sağlamasını beklediklerinin atçını çizen Turgut; “Bizler bu topraklarda doğduk, büyüdük, başka yerlerde iş sahibi olduk, para kazandık ama memleketimizi hiç unutmadık. Darende’miz bir gelişme sürecine girmiştir ben inanıyorum ki bu okullarla daha da büyüyecek, dolayısıyla buraya her yönden fayda sağlayacaktır. Okula yeni bölümlerin eklenmesi ve zamanla öğrenci sayısının artması ilçedeki hareketliliği önemli ölçüde etkileyecek, bunun olumlu yansımaları buradaki esnaflarımız başta olmak üzere tüm Darende halkına fayda sağlayacaktır” dedi.

Belediye Başkanı İsa Özkan da hayırsever işadamlarına yardımlarından dolayı teşekkür ederek, DASEV’in öncülüğünde toplanan yardımlarla inşa edilen okulun Darende’nin geleceğinde önemli bir yere sahip olacağını ifade etti. 3 Bloktan oluşacak binanın inşaatın başlamasının ardından kısa bir süre geçmesine rağmen hızla yükseldiğine dikkat çeken Özkan, okul inşaatının 2011-2012 Akademik eğitim döneminde faaliyete geçeceğini bildirdi. İsa Özkan önümüzdeki Ağustos ayında inşaatın tamamlanarak İnönü Üniversitesi tarafından içinin tefriş edilerek öğretimin başlatılacağını vurgulayarak; “Yeni atılımlar yaparak büyüyen cazibe merkezi olan Darende MYO ile daha da gelişecektir. Bu eğitim merkezinin yapımına katkı sağlayan tüm hayırsever hemşehrilerimizi Darende’mizin geleceğine yaptıkları yatırımdan dolayı şükran ve minnetle anıyor, teşekkürlerimi bildiriyorum” dedi.

DASEV heyetinin ilçedeki esnafları da ziyaret ederek okulun yapımına herkesin gücü yettiği nispette yardımda bulunmaya çağıracakları öğrenildi.

 

     Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=18&pg_img=3&pg_items=4


Anahtar Kelimeler: