Darende´ye hayran kaldılar

Darende`ye hayran kaldılar

Darende´ye hayran kaldılar
Gündem 25.11.2010 17:26:00 2956 0

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, Darende’deki temasları sırasında son 7 senede 7 bin kişi aldıklarını bildirerek; “Önümüzdeki yıl da yine 2 bin 500 civarında alım yapmayı planlıyoruz” dedi.

Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Karslı, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve bazı yetkililerle Darende’de bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunan Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, ilçeye daha önce 1993 yılında geldiğini bildirdi. Çağlar; “O zaman aldığım lezzetin tadı bugün hala damağımda ve buraya yeniden gelmiş olmanın şükrünü eda etmeye çalışıyorum. Buranın çok güzel olduğunu görmek insanı gururlandırıyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Gazetecilerin bankaların yeni alacağı personellerle ilgili sorularını da yanıtlayan Can Akın Çağlar; “Biz her sene 2 bin 500 dolayında kişi alıyoruz. Son 7 senede 7 bin kişi aldık, şu anda mülakatları devam eden bin dolayında arkadaşımız aramıza katılacak. Önümüzdeki yıl da yine 2 bin 500 civarında alım yapmayı planlıyoruz. Bu Ziraat Bankası için büyüme sürecinde olması gereken bir rakamdır” diye konuştu.

Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Karslı da ziyarete ilişkin; “Bu kadar güzel bir yer olduğunu bilmiyordum, çok memnun oldum çok da hayretler içinde kaldım. Darende’yi eskiden beri ismen bilirdik, gelmek bugüne kısmet oldu. İnsanlara faydalı birçok çalışma yapıldığını özellikle Hulusi Efendi Vakfı tarafından örnek hizmetler kazandırdığını memnuniyetle gördük. Tekrar gelmek isterim” dedi.

Heyete eşlik eden AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık da, Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü’nün işadamlarıyla görüşmek ve Malatya merkezdeki bir yerle ilgili Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır’la fikir alış verişinde bulunmak üzere kentte bulunduklarının altını çizdi. Çalık ayrıca; “Darende’deki güzellikleri görmek için özellikle programımıza alarak geldik. Hayretler içerisinde burayı gezen heyet büyük bir memnuniyetle ayrılmaktadır” dedi.

Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Mumcuoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Aydın Simit, Halil Çelik, Hayrettin Kaplan, Bölge Başkanı Murat Öztürk de yer aldığı heyete ilçedeki temasları sırasında Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş ve Ziraat Bankası Şube Müdürü Fahri Ulubaba’da eşlik ederek ilgilendi.

Heyet Darende’deki temasları sırasında Ziraat Bankası Şubesi’ne giderek çalışanlarla görüştü. Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş’i makamında ziyaret eden heyet daha sonra Somuncu Baba Külliyesine geçerek burada Darende Tanıtım Merkezinde incelemelerde bulundu. Darende Belediye Başkanı İsa Özkan’a nezaket ziyaretinde bulunan heyet daha sonra ilçeden ayrıldı.

 

Genel Müdür Çağlar’ın bereketli çay anısı:

“Rahmetli Sami Erdem’le geldiğimiz zaman sempozyum programının ardından vakfın karşısında altından ırmağın aktığı köşk diye tabir edilen yerde bir süre dinlendik. 10 kişi kadar vardık küçük bir semaver ve demlikle çay geldi. Çayı çok seven birisi olarak bu semaver ancak bana yeter dedim. Biz otururken 10 kişi daha geldi. Çok güzel bir sohbet ortamı oldu, ben gözümü semaverden hiç ayırmadım. Üzerine hiç su eklenmedi, o kadar insan onlarca bardak çay içti hepimize yetti. Burasının bereketli bir yer olduğunu o zaman görmüştüm”

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1


Anahtar Kelimeler: