Yerli ve yabancı turizmci akını

Yerli ve yabancı turizmci akını

Yerli ve yabancı turizmci akını
Kültür-Sanat 24.07.2008 13:35:00 6084 0

Ülkenin birkaç tabii şelalesinden biri olan Günpınar Şelalesi, Darende Kaymakamlığının onarımlarından sonra yerli ve yabancı turizmcilerin akınına uğruyor.

 

Bölgenin en gözde mekanlarından biri olan Günpınar Şelalesi, sıcak yaz günlerinin başladığı şu günlerde yüzlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. 2006 yılında tadilata alınan Günpınar Şelalesi, duvar yapımı, derzleme, peyzaj çalışmaları, pergulelerin yapımı, perguleler arası gezinti yollarının yapımı, mangallık şömineler, çocuk oyun parkı, en büyük ihtiyaç olan otopark gibi bütün ihtiyaçlar giderildikten sonra 2008 yaz sezonu itibariyle turizmcilerin istifadesine sunuldu.

Rekreasyon çalışmalarını bizzat takip eden Kaymakam Vural Karagül, Günpınar Şelalesi ve çevresinin rekreasyon projesinin tamamlandığını söyledi.

AA Muhabirine açıklama yapan Kaymakam Karagül, eski haliyle kıyaslandığında yeni bir Günpınar Şelalesi doğduğunu anlattı. Önceden vatandaşların gönül huzuruyla gezemediği, varlığını sadece ilçe halkının bildiği Günpınar Şelalesine artık bütün vatandaşların gittiğine dikkat çeken Kaymakam Karagül, şu şekilde konuştu:

“2006 sonlarında projesine başlanan ülkemizin birkaç doğal şelalesinden biri olan Günpınar Şelalesindeki çalışmalarımız bitti. Günpınar adet yeniden doğdu. Eskiden kimsenin uğramadığı şelale şimdilerde turizmcilerin ziyaretçi rekorunu kırıyor. Şelalenin yapımında çok zorluklar çektik bazı sorunlar çıkartıldı ama hepsini teker teker çözdük. Ülkemizin bu doğal güzelliğini yine vatandaşlarımızın istifadesine sunduk. Yani alıp bir yere götürmedik yine vatandaşa hizmet olsun diye yaptık. Gördüğümüz ilgide bizleri memnun etmektedir. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın katkısı ile Günpınad Şelalesinin doğallığını bozmadan yeniden yaparak yerli ve yabancı turizmcilerin istifadesine sunduk” dedi.

 

Vatandaşlar, yazları görenleri kendisine hayran bırakan Günpınar Şelalesinden dökülen suyun serinliğinde sıcak yaz aylarında güzel bir ortamda dinlenme fırsatı bulurken, kışın donan çevresi ile buzdan sarkıtlar oluşturarak enfes güzellikler meydana getiren güzelliğini keyfini dört mevsim yaşıyor.

 

-“Olağanüstü olmuş”-

12 yıl önce geldiği Darende’den geçtiğinde Şelale’ye uğradığını söyleyen Yeni Zelandalı Aaron Kerr, aradan geçen 12 yıllık zaman zarfından Günpınar Şelelesinin bu kadar değiştiğini görmenin doğaya olana saygının ifadesi olduğunu belirten Kerr, “12 yıl önce bir tur düzenlemiştim. Bisikletimle yaptığım turumda Türkiye’nin bazı bölgelerinde duruyordum. Günpınar Şelalesinde de durmuştum. Ama o zaman çok üzülmüştüm bu doğa harikası neden kaderine terk edilmiş diye ama şimdi olağanüstü olmuş. Gerçekten doğaya sahip çıkılmış ve halkın imkanına sunulmuş. Yeniden yapılmış olmasına rağmen doğallığına dokunulmamış usta bir çalışmayla yeniden buraya hayat verilmiş” dedi.


Anahtar Kelimeler: