DSİ heyeti Darende´de incelemelerde bulundu

DSİ heyeti Darende`de incelemelerde bulundu

DSİ heyeti Darende´de incelemelerde bulundu
Gündem 24.11.2010 15:16:00 1927 0

Devlet Şu İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü yetkilileri Darende ve civarındaki su kaynaklarında rezerv incelemeleri yaptı. DSİ Genel Müdürlüğü Planlama Şube Müdürü Nedret Ünal Başkanlığında teknik uzmanlar Orhan Türkmen, Murat Şenel, Aslı Sinay, Garip Cerrah ve Malatya Şube Müdürü Mehmet Albostan’dan oluşan heyet ilçede bazı temas ve incelemelerde bulundu.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan’ı makamında ziyaret ederek görüşen heyet, içme ve kullanma suları hakkında bilgi aldı. İsa Özkan görüşme sırasında verdiği bilgi de hali hazırdaki kaynaklardan 80 litre/sn su aldıklarını açıkladı. Önümüzdeki günlerde ihale edilecek içme suyu kaptaj ve şebekelerinin yenilenmesi işiyle ilçe genelinde kapsamlı bir çalışma yaparak tüm sistemin elden geçirileceğini kaydetti. Kullanılan içme suyunun kaptaj, ana isale hatları ve yenilenecek şebekelerle daha kaliteli hale geleceğinin altını çizen Özkan, İller Bankası kaynaklarından gerçekleştirecekleri projenin Darende’nin 50 yıllık ihtiyacına ceva verecek nitelikte olacağını vurguladı.

Planlama Şube Müdürü Nedret Ünal da bölgelerde geleceğe yönelik incelemelerde bulunarak su kaynaklarını gözlemlediklerini bildirdi. Ünal, Darende’nin hali hazırda kullandığı içme suyu kaynağının yeterli olduğunu teknik ölçümlerle belirlediklerini ve  önümüzdeki aylarda şebekenin yenileneceği bilgisinin de sevindirici bir gelişme olduğunu ifade etti.

Malatya Şube Müdürü Mehmet Albostan ise su kaynakları açısından ilçe merkezinin yaz aylarında kısmen sıkıntı yaşasa da genel olarak yeteri miktarda rezerve sahip olduğunu belirtti. Albostan ayrıca ilçenin içerisinden akan Tohma Çayı’nın ıslah edilmesi için önümüzdeki günlerde ihalesinin yapılacağını ve resmi prosedürün ardından çalışmaların hemen başlayacağını sözlerine ekledi.

 

 

 

 


Anahtar Kelimeler: