Darende´de resmi bayramlaşma

Darende`de resmi bayramlaşma

Darende´de resmi bayramlaşma
Gündem 20.11.2010 11:25:00 1904 0

Darende`de resmi bayramlaşma töreni düzenlendi. Resmi erkân, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluş yöneticilerinin yanı sıra esnaflar ve bazı vatandaşların da katıldığı bayramlaşma töreninde bir konuşma yapan Kaymakam Mehmet Aktaş, yaşamsal değişikliklerin topluma ciddi şekilde yansıdığı günümüzde bayramların gelenekleri unutturmadığını söyledi.

Kurban Bayramının 2. gününde Öğretmenevi salonunda yapılan törende katılımcıların tek tek bayramlarını kutladığını kaydeden Mehmet Aktaş, özellikle paylaşma duygusunun yoğun olarak yaşandığı kurban bayramında gelenekleri yaşayarak gelecek nesillere öğretmek gerektiğini bildirdi.

Kaymakam Aktaş; “Bayramlar, bir araya gelinerek, beraberliklerin yaşandığı zaman dilimleridir. Kültürümüzde küskünler bile bayramlarda kucaklaşarak barışa adım atarlar. Kesile kurbanlar, dini vecibenin yaşatılması ve etlerin ihtiyaç sahiplerine dağıtılması paylaşma, insanların dertlerine ortak olma konusunda önemli bir toplumsal dayanışma sağlamaktadır. Bayramlar, geleneklerimizi unutturmuyor. Bayramları büyüklerimizden gördüğümüz gelenekleri gerektiği gibi yaşayarak, bizden sonraki nesillere de aktarılması için özellikler çocuklarımıza uygulamalı öğretmek hepimizin görevidir. Kimileri bayramları tatil ve dinlenme fırsatı olarak sakin yerlerde geçirmek istese, böyle görse de aksine ailemiz ve sevdiklerimizle beraber olmalı, sıla-i rahim yapmalıyız” diye konuştu.

Törene Belediye Başkanı İsa Özkan, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Koray Kartal, Cumhuriyet Başsavcısı Sibel Kartal, İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken, Askerlik Şube Başkanı İlker Bardakcı’nın yanı sıra siyasiler, sivil toplum kuruluş yöneticileri de katıldı.

Öğretmenevindeki törenden sonra Askerlik Şubesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Bölge Trafik İstasyon Amirliği ile Hulûsi Efendi Devlet Hastanesi ziyaret edilerek görevlilerin bayramları kutlandı.

 

     Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://my.opera.com/Darendehaber/albums/slideshow/?album=5175272


Anahtar Kelimeler: