Kayısılar kurumayacak

Kayısılar kurumayacak

Kayısılar kurumayacak
Gündem 6.11.2010 18:56:00 1356 0

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Ilıca beldesinde 7 bin dönüm araziyi sulayacak projeyi hayata geçirdi. Darende’ye bağlı Ilıca beldesinde yapımı tamamlanan tesisin açılışında konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, göreve geldiğinden bu yana Ilıca beldesinde yaşanan sulama suyu problemini çözüme kavuşturduklarını söyledi.

Kayısılar kurumaktan kurtuldu

İl Özel İdaresinin 2010 yılını sulama seferberliği yılı ilan ettiğini anlatan Er, sulama projelerine 10 milyon lira ayırdıklarını dile getirdi. Er, şöyle konuştu: `Malatya ekonomisinde önemli bir yeri olan kayısı ağaçlarının kurumaması için gelecek yıllarda yapılacak sulama projelerini hayata geçirmeye başladık. Küresel ısınma ile birlikte yer altı ve yer üstü sularında azalmalar; yer, yer kurumalar olmaya başladı. Sondaj çalışmaları yetersiz kalıyor. Suyun daha tasarruflu kullanılmasını sağlayan basınçlı sulama sisteminin yapılması önceliklerimiz arasında.`

Ilıca beldesinde 20 yıl önce yapılan fakat randıman vermeyen bir sulama tesisi olduğunu anlatan Er, şunları ifade etti: `Bu tesisin yenilenmesi gerekiyordu. Suyun iktisatlı kullanılması için bu projeye ihtiyaç vardı. Bu projeyi gerçekleştirdik. Köylümüzün ve sizlerin mutluluğunu görüyoruz.`

Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt da İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinin yaptığı çalışmaların önemine değindi.

Proje ile 2 bin 352 metre çelik borulardan akacak su 7 bin dönüm araziyi sulayacak. Tohma Çayı`ndan su alınarak hayata geçirilen proje 420 bin liraya mal oldu.

Açılışa, Ilıca Belediye Başkanı Hasan Bayram ve vatandaşlar katıldı.


Anahtar Kelimeler: