Nadir Köprüsü yeniden düzenlendi

Nadir Köprüsü yeniden düzenlendi

Nadir Köprüsü yeniden düzenlendi
Gündem 6.11.2010 18:49:00 2636 0

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Darende’de onarılan ancak, bir mahkeme kararı nedeniyle bağlantıları tamamlanamayan Nadir Köprüsü’nün etrafındaki düzenleme çalışmalarına yeniden başlandı.

Köprü yolun altında kaldı

Malatya-Kayseri Karayolunun yanıbaşındaki köprünün girişi, bölünmüş yol çalışmaları kapsamında genişletilen güzergâhın içerisinde ve yol kodunun altında kalması nedeniyle araçlar tarafından kullanılamazken 30 ay süreyle yayalar da köprüden istifade edemedi. Köprü geçici olarak yaya trafiğine açılmasının ardından düzenleme çalışmaları nedeniyle yeniden kullanıma kapatılırken su yatağı yana alınıp, kenarlara trapez dolgu yapılmaya başlandı.

Ulaşımda sıkıntı yaşanıyor

Daha önceden araç kullanımına açık olan köprünün onarımdan sonra trafiğe kapatılması, civardaki vatandaşların ulaşımında aksamalara neden olurken, yan tarafa kaydırılan su yatağının üzerine demirlerle kurulan geçici köprünün de özellikle çocuklar için tehlike oluşturduğunu iddia eden mahalleli tepkilerini yükselterek acilen önlem alınmasını istedi.

Yeni köprü yapılacak

Üç mahallenin karayoluna bağlantısını sağlayan köprünün araç trafiğine kapatılmasına tepki gösterenler, yollarının oldukça uzaması nedeniyle yetkililerden konuya çözüm bulamalarını talep etti. Gelişmeler üzerine bir açıklama yapan Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, bölgedeki sıkıntıyı çözmek amacıyla Karayollarıyla ortaklaşa yürütülecek bir proje ile yeni bir köprü inşa edilmesi amacıyla girişimleri başlattıklarını dile getirdi.


Anahtar Kelimeler: