Tarih: 06.11.2010 18:38

Kanyonda rafting yaptılar

Facebook Twitter Linked-in

Malatya Valiliğinin koordinatörlüğü ve Fırat Kalkınma Ajansı’nın ev sahipliğinde uygulanan IBM Kurumsal Hizmet Gücü Projesi kapsamında kente gelen uzmanlar Darende’de turizmi geliştirme anlamında incelemelerde bulundu. IBM uzmanları tarihi ve turistik mekanlarını gezdikleri Darende’deki Tohma Kanyonunda rafting yaptı.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Proje Müdürü Özlem Çalışkan yaptığı açıklamada IBM’nin değişik ülkelerde çalışan uzmanlarından oluşan ekibin Malatya’nın kalkınması için dört hafta boyunca gönüllü hizmet sunarak Kayısı Akreditasyon Kurumu, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası gibi yerel kurumlar ile çalışmaya başladıklarını söyledi.

Turizm projesi hazırlayacaklar

Heyetin Darende’deki turizm değerlerini yerinde inceleme fırsatı bulduğunu anlatan Çalışkan; “Doğal, tarihi, sportif ve kültürel çok sayıda güzelliğin yer aldığı Darende ilçesinde incelemelerde bulunuldu. Son yıllarda alternatif turizm olanakları ile gelişen Darende’nin Malatya’nın en gözde mekânlarından birisi olduğu kanaati oluşmuştur. Uzmanlarımız buradaki gözlemlerini raporlarına yansıtarak olanakların daha iyi kullanılması ve ilçenin, bölgenin turizm açısından daha fazla insanı ağırlaması gibi çalışmalarını projeye katacaktır” dedi.

7 ülkeden uzmanlar geldi

Avustralya, Hindistan, Meksika, Çin, Kanada, ABD gibi ülkelerden katılımcıların yer aldığı grup üyelerinden Rob Barker, doğal bir ortamda ilk defa rafting yaptığını ve çok eğlendiklerini söyledi. Avustralya’da IBM’de Teknik Destek Müdürü olduğunu kaydeden Rob Barker; “Daha önce ülkemizdeki bir olimpiyat için hazırlanan özel bir parkurda rafting yapmıştım ama böyle doğal, büyüleyici güzelliklere sahip bir yerde ilk defa rafting yaptım. Arkadaşlarımızla çok eğlendik, gördüğümüz manzaralar, ortam bizi çok etkiledi, doğrusu burada böylesine bir güzellikle karşılaşacağımızı ummuyorduk. Buradan daha fazla insan istifade etmeli” dedi.

Gönüllü hizmet programı

“Kurumsal Hizmet Gücü” projesi hakkında da bilgi veren Özlem Çalışkan, sosyal sorumluluk çerçevesinde IBM’in çalışanlarına yönelik geliştirdiği bir liderlik ve gönüllü hizmet programı olduğunu bildirdi. Çalışkan, küresel ekonomik fırsatları geliştirmek, eğitim kaynaklarına daha fazla erişim sağlamak, çevre ve toplum sorunları üzerinde çalışmak amacıyla tasarlanan proje kapsamda, farklı ülkelerden ve iş birimlerinden gelen IBM çalışanlarının, dünyanın dört bir yanındaki sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak, önemli sosyal ve ekonomik sorunları çözmeye çalıştığını vurguladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —