Hayatı kolaylaştıracak bir yatırım daha

Hayatı kolaylaştıracak bir yatırım daha

Hayatı kolaylaştıracak bir yatırım daha

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan, Darende, Elbistan ve Afşin’in doğalgaz kullanabilmesi için BOTAŞ’ın Darende üzerinden yeni bir hat için çalışmalara başladığını belirtti. Doğan, projenin yapımına 2011 yılında başlanacağını söyledi.

Darende`nin komşu ilçesi Kuluncak yakınlarından geçen doğalgaz boru hattından alınacak gazın Darende`ye, oradan da Elbistan ve Afşin`e ulaştırılacağını kaydeden Doğan, diğer alternatiflere göre daha rantabl olan bu proje için kararın verildiğini ve önümüzdeki yıl içerisinde çalışmaların başlayacağını ifade etti.

Darende`yi de içine alacak şekilde planlanan hattın, Elbistan`ı ihya edeceğini, hava kirliliğini önemli ölçüde düşüreceğini ve sanayi kuruluşları için avantajlar sağlayacağını ifade etti.

Avni Doğan; “BOTAŞ Darende`nin de doğalgazdan yararlanması için yeni bir proje hazırladı. Bu proje ile Kuluncak yakınlarından geçen hattan alınacak gaz, Darende`ye, ardından da Elbistan ve Afşin`e ulaştırılacak. Tabi santrallerde bu projenin içinde yer alacak. Darende`den Elbistan`a Büyükyapalak Kasabası üzerinden ulaşım çok kolay. Aynı şekilde doğalgaz hattının da yapılması kolay ve daha az maliyetli olacaktır. Yani Darende hattı çok daha ekonomik ve verimli, aynı zamanda 3 ilçeye gaz sağlayabiliyor” diye konuştu.