Hayatı kolaylaştıracak bir yatırım daha

Hayatı kolaylaştıracak bir yatırım daha

Hayatı kolaylaştıracak bir yatırım daha
Gündem 6.11.2010 18:36:00 2022 0

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan, Darende, Elbistan ve Afşin’in doğalgaz kullanabilmesi için BOTAŞ’ın Darende üzerinden yeni bir hat için çalışmalara başladığını belirtti. Doğan, projenin yapımına 2011 yılında başlanacağını söyledi.

Darende`nin komşu ilçesi Kuluncak yakınlarından geçen doğalgaz boru hattından alınacak gazın Darende`ye, oradan da Elbistan ve Afşin`e ulaştırılacağını kaydeden Doğan, diğer alternatiflere göre daha rantabl olan bu proje için kararın verildiğini ve önümüzdeki yıl içerisinde çalışmaların başlayacağını ifade etti.

Darende`yi de içine alacak şekilde planlanan hattın, Elbistan`ı ihya edeceğini, hava kirliliğini önemli ölçüde düşüreceğini ve sanayi kuruluşları için avantajlar sağlayacağını ifade etti.

Avni Doğan; “BOTAŞ Darende`nin de doğalgazdan yararlanması için yeni bir proje hazırladı. Bu proje ile Kuluncak yakınlarından geçen hattan alınacak gaz, Darende`ye, ardından da Elbistan ve Afşin`e ulaştırılacak. Tabi santrallerde bu projenin içinde yer alacak. Darende`den Elbistan`a Büyükyapalak Kasabası üzerinden ulaşım çok kolay. Aynı şekilde doğalgaz hattının da yapılması kolay ve daha az maliyetli olacaktır. Yani Darende hattı çok daha ekonomik ve verimli, aynı zamanda 3 ilçeye gaz sağlayabiliyor” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: