Darende’nin çehresine yenilik katılacak

Darende’nin çehresine yenilik katılacak

Darende’nin çehresine yenilik katılacak
Gündem 6.11.2010 18:35:00 1454 0

Darende’nin içerisinden akmakta olan Tohma Çayı’nda Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından ıslah çalışması yapılarak, trapez taş dolgu ile düzenlenecek su yatağı, oluşturulacak sahil şeridiyle yeni bir görünüme kavuşturulacak. Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, Tohma Çayı’nın ıslah edilmesiyle ilçenin çehresine büyük bir yenilik kazandırılacağını söyledi.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan yaptığı açıklamada DSİ tarafından projelendirmesi tamamlanan ıslah çalışmalarına 4.7 milyon TL ödenek ayrıldığını ve önümüzdeki günlerde işin ihale edilmesini beklediklerini kaydetti.

3 kilometrelik mesafede düzenleme

DSİ Malatya Şube Müdürü Mehmet Albostan ve öteki yetkililerin ilçeye gelerek yapılacak çalışmalara ilişkin teknik bilgiler verdiğini dile getiren İsa Özkan, 3 kilometrelik mesafe ile su yatağının çarşı merkezinden geçen kısımlarının düzenleneceğini bildirdi.

Köprügözü’nden Nadir Köprüsüne kadar

Başkan Özkan; “Darende’nin gelişmesine yönelik başlattığımız çalışma kapsamında bir yıl gibi bir sürede hazırlanan proje tamamlanmış ve ihale aşamasına gelmiştir. Proje için tahsis edilen 4.7 Milyon TL ödeneğin yüzde 10’u ihale başlangıç bedeli olarak ilgili hesaba çıkarılmıştır. Önümüzdeki günlerde ihalenin tamamlanarak çalışmalara başlanılmasını bekliyoruz. Köprügözü mevkisinden Nadir Köprüsüne kadar 3 kilometrelik mesafede su yatağının her iki tarafı gömme taş sistemi ile düzenlenerek temiz ve düzenli bir görünüm elde edilecektir. Sahil şeridindeki düzenleme ilçemizin çehresine büyük bir yenilik kazandırılacaktır. Özellikle çarşı merkezinin olduğu kısımlarda dinlenme, diğer yerlerde de gezinti ve sosyal alanlar oluşturulacaktır. Tohma’nın kanalizasyon atıklarından temizlenmesi ve bu projenin hayata geçmesiyle ilçemizden geçen çayın güzelliği vatandaşımıza en güzel bir şekilde yansıyacaktır” dedi.

Su kenarları düzenlenecek

Somuncu Baba civarı ve Tohma Kanyonu’ndaki bölümlerin önceden yapılan çalışmalarla düzenlenerek bir cazibe merkezine dönüştüğü vurgusu yapan Başkan Özkan; “Hem ilçemize gelen turistlerin hem de vatandaşlarımızın büyük ilgi gösterdiği su kenarındaki düzenlemeler devam ettirilerek, Tohma’nın Darende’ye sunduğu güzellik, kazandırılacak yeni alanlarla artırılacaktır. Yapılacak olan bu çalışma için emek sarf eden DSİ yetkililerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: