Aile Hekimliği sisteminde müjdeli haber

Aile Hekimliği sisteminde müjdeli haber

Aile Hekimliği sisteminde müjdeli haber
Sağlık 6.11.2010 18:33:00 7083 0

Mobil sağlık hizmeti başladı, sıra ilaçların eve gitmesinde

Malatya Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) Müdürü Bilal İzolluoğlu, Darende’de yaptığı bilgilendirme toplantısında aile hekimliği uygulamasıyla mobil sağlık hizmetinin başlamasının ardından zamanla ilaçların da evlere götürüleceğini söyledi.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Darende Öğretmenevi salonunda yapılan toplantıda muhtarlar ve vatandaşlara 12 Temmuz 2010 tarihinde geçilen aile hekimliği uygulamasına ilişkin bilgilendirmelerde bulunuldu.

Her yüz kişiye ayda 3 saat

TSM Sorumlu Hekim Vekili Dr. Sezgin Zontul, 4’ü ilçe merkezi, 3’ü Balaban Beldesi ve 1’i de Ayvalı Beldesi olmak üzere toplam 8 bölgeye ayrılan Darende’deki görevli aile hekimlerinin hizmeti vatandaşların ayağına götürdüğünü kaydetti. Sezgin Zontul; “Aile Hekimi olan ilçemizdeki 8 doktor arkadaşımız yerleşim yeri nüfusu 750’den fazla olan yerlere haftada 2 kez uğrayarak, diğer yerlerdeki vatandaşlardan her yüz kişiye ayda 3 saat zaman ayırarak mobil sağlık hizmeti de sunmaktadır. Merkezlere başvuranların yanı sıra doktorlarımız özellikle belde ve köylerde sağlık merkezlerine gitme zorluğu yaşayanlarla birebir ilgilenmektedir” dedi.

Sağlık ocakları sistemin geliştirilmişi

Malatya TSM Müdürü Bilal İzolluoğlu ise aile hekimliğinin sağlık ocakları sistemin geliştirilmişi olduğunu belirterek, "Sağlık ocaklarında doktoru seçme hakkı yoktur. Aile hekimliğinde ise 3 bin 500 kişiye bir doktor tayin edilmiştir. 3 ay içerisinde eğer hasta ile doktor arasında uyum sağlanmazsa, bireyler doktor değiştirme şansına sahiptir. Bu uygulama vatandaşın sağlıkla ilgili daha fazla hizmet almasını sağlayacaktır. Sistem oturmaya başlamıştır, vatandaşlarımız TSM’lerde gerektiği şekilde bilgilendirilmektedir. Aile hekimliği uygulamasıyla mobil sağlık hizmetinin başlamasının ardından zamanla ilaçların da evlere götürülmesi gündeme gelmiştir. Doktorumuzun yaptığı mobil sağlık hizmetinin ardından yazdığı reçete ilaçları sorumluluk alanındaki eczacıların oluşturacağı ortak sistemle en ücra yerdeki evine kadar götürülebilecektir. Bu uygulama için aile hekimliği sisteminin biraz daha oturması, vatandaşımızın buna alışması beklenmektedir” diye konuştu.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek, doktorlar, muhtarlar ve vatandaşların katıldığı toplantıda, uzmanlar gelen soruları da yanıtladı.


Anahtar Kelimeler: