Sait Güneş´i ziyaret ettik

Sait Güneş`i ziyaret ettik

Sait Güneş´i ziyaret ettik
Hemşehriler 6.11.2010 18:14:00 2284 0

Darende’nin Günpınar Köyünden olan Sait Güneş, Adana’da eski mesleklerden birisi olan yorgancılığı yaşatmaya çalışıyor. Kısa süren öğretmenlik hayatını, baba mesleği yorgancılığa tercih eden Sait Güneş, 35 yıldır Kurtuluş Mahallesindeki işyerinde sanatını sürdürüyor.

Günpınar (Aşudu) Köyünden merhum Beyazıt Güneş’in 3 oğlunun en büyüğü olarak 1953 yılında dünyaya gelen Sait Güneş, hallaçlıkla küçük yaşlarda çalışmaya başladı. 1965 yılında Adana’ya yerleşti. Bursa Eğitim Enstitüsünden mezun olduktan sonra öğretmen oldu. Okurken aynı zamanda çalışıp masraflarını karşılayan Güneş, gözde bir meslek olan sanatını en güzel şekilde icra etmeye gayret etti. Tunceli’de 1 ay öğretmen olarak görev yaptıktan sonra baba mesleğine yeniden dönerek ticarete başladı.

Uzun süre devam ettirdiği sanatı yorgancılık fabrikasyon ürünler karşısında yokolmaya yüz tutunca, işyerinde ev tekstil ürünleri dikiyor. Çevresinde ‘Yorgancı Sait’ olarak tanındığı için az da olsa özel yorgan taleplerini yerine getirmeye çalışıyor. Adana’nın sıcakları bastırınca yaylaya Darende’ye gelen ve gurbette duyduğu özlemi yaşayarak gideren Sait Güneş, ayrıca şiirler yazıp duygularını kağıtlara döküyor.

 


Anahtar Kelimeler: