Sinan Özbakır´ı ziyaret

Sinan Özbakır`ı ziyaret

Sinan Özbakır´ı ziyaret
Hemşehriler 6.11.2010 17:56:00 2012 0

Yenice Beldesinden olup Hatay’ın Dörtyol ilçesinde manifatura ve konfeksiyonculuk yapan hemşehrimiz Sinan Özbakır ilçemizin simgelerinden tarihi Zengibar Kalesinin adını ticaret yaptığı yerde tanıtmaya çalışıyor.

Merhum Hamit Özbakır 1970’li yıllarda Dörtyol ve civarında ticaret yapmaya başlamasının ardından 1978’de ailesiyle ilçeye yerleşir. Oğlu Ramazan Özbakır, Kadın Doğum Uzmanı olarak görev yaparken diğer çocukları Nebi ve Sinan ise baba mesleği konfeksiyonculuk işlerini sürdürür. Ayrı ayrı işyerleri bulunan Nebi ve Sinan Özbakır kardeşler babalarının yanında öğrendikleri ticareti geliştirerek yürütmektedir.

Sinan Özbakır babasının işyerlerine Zengibar ismini koyarak Darendeli olduklarının bilinmesi ve hiç unutulmamasını sağladığını söyledi. Kimilerine değişik gelse de Darende’yi simgeleyen bir ismin işyerlerine ad olmasının ayrı bir mutluluk ve gurur kaynağı olduğunu dile getiren Özbakır, işyerindeki levhanın ne anlama geldiğini soranlara gerekli bilgiyi vererek bir nevi Darende’yi de tanıttıklarını ifade etti.

Ziyaretçisi eksik olmayan Sinan Özbakır’la fotoğraf çekineceğimiz sırada işyerine gelen genç hemşehrilerimiz Yılmaz ve Halis Kalkan’da kareye girerek ölümsüzleşen hatırada yerini aldı.


Anahtar Kelimeler: