Darende´de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

Darende`de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

Darende´de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları
Gündem 30.10.2010 10:27:00 2672 0

Türkiye cumhuriyetinin 87. yıldönümü Darende`de de törenlerle kutlandı. Darende’deki törenlerde bir konuşma yapan Kaymakam Mehmet Aktaş, “Etnik kimliğimiz, farklı kültürel değerlerimiz, siyasi görüşümüz ne olursa olsun, bu Cumhuriyette herkese hepsine yer var, hepsi bizimdir” dedi.

Törenler Kaymakam Mehmet Aktaş’ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Daha sonra şehir stadında öğrencilerin katıldığı törenlere geçildi.

Törende günün anlamına ilişkin bir konuşma yapan Kaymakam Mehmet Aktaş, Cumhuriyetin kazanım ve değerlerini daha ileriye taşımanın herkesin boynunun borcu olduğunu söyledi. Aktaş; “Toplumun tüm kesimleri, işçisinden memuruna, esnafından işadamına, güvenlik güçlerinden sivil toplumuna kadar üzerine düşen görevleri layıkıyla yerine getirdiği takdirde, özlem duyduğumuz ekonomik açıdan gelişmiş, demokrasisi birinci sınıf olan ileri devletler ve milletler seviyesine süratle ulaşmamız, dolayısıyla küresel dünya dengesinde hak ettiğimiz yeri almamız, sıradan bir hadise olacaktır” dedi.

Aktaş konuşmasının devamında; “Etnik kimliğimiz, farklı kültürel değerlerimiz, siyasi görüşümüz ne olursa olsun, bu Cumhuriyette herkese hepsine yer var, hepsi bizimdir. Yeter ki ülkesi ve toplumu için çarpan bir yüreği olsun. Hiçbir farklı ses, renk ve desen bizleri birbirimize olan saygı ve toleransımıza zarar vermesin. İşte Cumhuriyet, kaynağı ne olursa olsun tüm farklılıkların yaşanmasına izin veren bunun yanında birlik beraberliğimizin teminatı, huzurlu toplum ve güçlü devleti, mayasında barındıran en son ve en medeni rejimdir” diye konuştu.

Öğrencilerin şiirler okuduğu törende Darende Lisesi folklor grubu da bir gösteri sundu. Darende Spor Kulübü tarafından yapılan çeşitli yarışmalarda derece elde eden öğrencilere hediyelerin verilmesinden sonra geçit töreni ile etkinlikler son buldu.

Törene Kaymakam Mehmet Aktaş, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Koray Kartal, Belediye Başkan Vekili Yaşar Çalık, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Çetin, resmi kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş yöneticileri katıldı.

 

 


Anahtar Kelimeler: