OSB’ler gelişme için önemli

OSB’ler gelişme için önemli

OSB’ler gelişme için önemli
Gündem 19.10.2010 16:24:00 2480 0

Malatya Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, alt yapı inşaatı devam eden Darende Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) incelemelerde bulundu. Vali Yardımcısı Becel, 6-7 firmanın sanayi tesisi kurmak için başvuruda bulunduğunu söyledi.

Darende OSB’nin Yönetim Kurulu toplantısı yapıldı. Başkanlığını Malatya Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel’in yaptığı toplantıya, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, Darende OSB Müdürü Ahmet Levent Aksoğan ile OSB Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Sıddık Özdemir katıldı. Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş’ın şehir dışında olduğu için toplantıya katılamadığı öğrenildi.

Toplantının ardından sahada devam eden alt yapı çalışmalarını inceleyen İnci Sezer Becel, OSB’lerin il ve ilçelerin gelişmesinde son derece önemli olduğunu bildirdi.

Bölgeye fayda sağlayacak

İnci Sezer Becel; “Darende, Malatya için hem konumu hem de ticari potansiyeli nedeniyle önemli bir ilçemizdir. Şu an itibariyle 6-7 işletme burada yatırım yapmak için müracaatta bulunmuştur. OSB’nde hali hazırda alt yapı inşaatı devam etmektedir. Buradaki çalışmaların tamamlanması ile inşallah aktif bir OSB haline dönüşecektir. Hem Darende’ye, hem Malatya’ya, hem de bölgeye hizmet eden, her yönden fayda sağlayan bir sanayi bölgesi olacağını umuyorum. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Çalışmalar tamamlanıyor

İnşaat çalışmaları hakkında bilgi veren müteahhit firma sahibi Mustafa Karataş, kış ayları gelmeden alt yapının önemli bir kısmını tamamladıklarını söyledi. Karataş, çalışmaların önümüzdeki yıl tamamlanacağını belirtti.

 Darende OSB Müdürü Ahmet Levent Aksoğan da alt yapıya ilaveten elektrik projesinin de tamamlandığını ve ihale aşamasına geldiğini ifade etti.

Sabırsızlıkla bekleniyor

OSB’nin Darende’nin gelişmesine büyük katkılar sağlayacağına vurgu yapan Belediye Başkanı İsa Özkan ise alanın doğuyu batıya bağlayan karayolu güzergâhı üzerinde olmasının önemli olduğunu dile getirdi. Özkan; “İşadamları, OSB’nin tamamlanmasını sabırsızlıkla bekliyor. Başvurular alınmaya başladı, Darende’mizin kalkınmasında ve istihdamında önemli rol oynayacak OSB, bölgenin de ekonomik olarak canlanmasını sağlayacaktır” dedi.


Anahtar Kelimeler: