Malatya Tanıtım Günlerinde stantlarımıza büyük ilgi

Malatya Tanıtım Günlerinde stantlarımıza büyük ilgi

Malatya Tanıtım Günlerinde stantlarımıza büyük ilgi
Gündem 9.10.2010 10:23:00 2703 0

Ankara’da düzenlenen ‘Malatya Tanıtım Günleri’ etkinliğinde 400 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda Darende, stantlarıyla ilgi odağı oldu. Üst düzey çok sayıda önemli ismin yanı sıra vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği organizasyonda, stantlarının düzeni ve tanıtımları ile Darende farkını hissettirdi. Fuarın açılışını yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç konuşmasında Darendelilerin başarısını vurgulayarak `İnançlı temiz esnaflarının, dünyanın her yerinde, özgürlük anıtının önünde bile mal satabileceğini, iş yapabileceğini` söyledi. Arınç, `Somuncu Baba` olarak bilinen Şeyh Hamid-i Veli, Osman Hulûsi Efendi gibi büyük kişiliklerin manevi açıdan doğruluğu ve güzelliği Malatya insanının karakterine adeta nakşettiklerini ifade etti.

Türkiye için önemli bir kent

Malatya Tanıtım Günleri etkinliği Ankara Atatürk Kültür Merkezi (AKM)’nde 7-10 Ekim 2010 günleri arasında yapıldı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,  AKM`de düzenlenen `Malatya Tanıtım Günleri` etkinliğinin açılışında yaptığı konuşmada, Malatya`nın Türkiye için önemli bir kent olduğunu ifade etti.

Malatya`nın tanıtıma ihtiyacı olmadığını belirten Arınç, `Malatya, Türkiye`de nasıl biliniyor, tanınıyor ve herkes Malatya için sevgi dolu gönüllerini açıyorsa, Dünyada da Malatya çok iyi biliniyor, çok iyi tanınıyor. Bugün açılışını yaptığımız ve 3 gün devam edecek etkinliklerde inşallah Malatya`yı tüm özellikleriyle bir kez daha tanımış, hatırlamış olacağız` diye konuştu.

Kardeşlik iklimi görülür

`Malatya denince aklıma huzur ve barış gelir` diyen Arınç, bütün düşüncelerin birbirleriyle kavgasız gürültüsüz yaşadığını, çarşılarında, pazarlarında, sokaklarında kardeşlik ikliminin görüldüğünü belirtti.

Arınç, `Malatya, sağı, solu, liberal, muhafazakar, hatta marjinal her türlü düşüncenin canlı olarak yaşadığı bir şehirdir. Başka şehirlerde üniversitelerde bile konuşulmaya cesaret edilemeyen fikir ve düşünceler, bakarsınız Malatya`da bir cami altında, bir küçük kahvede, bir dondurmacıda çok rahat ve aleni olarak tartışılır. İnsanlar düşüncelerini gürül gürül birbirine aktarır. Hararetli sohbetler sokaklardan bile duyulur ama kavga olmaz` diye konuştu.

Altın sarısı her derde deva kayısısı, dutu, pestilini unutmamak gerektiğini de belirten Arınç, Malatya`nın çok zengin bir mutfak ve lezzetli yemeklere sahip olduğunu dile getirdi.

Malatya sanatçı cennetidir

Malatya`nın önemli isimler de yetiştirdiğini vurgulayan Arınç, şöyle devam etti: `Malatya sanatçı cennetidir. Tüm Türkiye`nin tanıdığı sayısız sanatçılar yetiştirmiştir. Malatya denince akla cesur siyaset adamları gelir. Doğruluğuyla, dürüstlüğüyle anılan, Malatya`nın sevdiği, benim de gençliğimde çok büyük muhabbet beslediğin, kendisini bugün de aynı muhabbetle andığımız cesur Hamidosu gelir. Bunu nasıl unutabiliriz.

Turgut Özal’ı andı

Malatya demek rahmetli Turgut Özal demektir. Türkiye`ye adeta çağ atlatan, vizyonunu yeniden düzenleyen, bugün dünya siyasetinde söz sahibi olan güçlü Türkiye`nin en önemli siyaset adamlarından birisidir. Onun Malatya sevdasını benden daha iyi bilirsiniz. Kendisini rahmetle anıyoruz.`

Malatyalı, unuttu mu hatırlatır

Bu arada, kalabalık arasından bir vatandaşın kürsüye doğru İsmet İnönü`nün de Malatyalı olduğunu söylemesi üzerine Arınç, `Ne güzel. Çok teşekkür ediyorum onu da rahmetle anıyoruz. Türkiye`nin değerli bir büyüğü. İşte Malatya böyledir. Unuttu mu hatırlatırlar adama. Aferin be ağzına sağlık. Sen hatırlatmasan açıkgöz gazeteciler kim bilir ne diyecekti? `Herkesi saydı İsmet Paşayı unuttu` diye. Saymakla bitmiyor, bazılarını unutmamak da mümkün değil, dolayısıyla unuttuklarımız için özür diliyoruz` dedi.

Malatya bölgenin lokomotifidir

Arınç, Malatya`yı pek çok kez ziyaret ettiğini ve her gelişinde daha da beğendiğini belirterek, `Nüfusuyla, ekonomisiyle, Malatya bölgenin lokomotifidir. Yalnızca bölgenin değil, tüm Türkiye’mizin ekonomisine büyük katkıları vardır. Bu özellikleriyle Malatya büyükşehir olmayı çoktan hak ediyor. İnşallah eğer bazı şehirler büyükşehir olacaksa bunların başında Malatya gelecektir. Malatya`nın daha da büyümesini, gelişmesini, kalkınmasını diliyorum` şeklinde konuştu.

Dışarıdaki tanıtım çalışmalarının ilki

Malatya Valisi Ulvi Saran, Malatya`nın Türkiye`nin sosyal ve ekonomik hayatında üstlendiği rolün herkes tarafından bilindiğini söyledi. Bugün Malatya tanıtımı için yapılacak çalışmaların ilk ayağının gerçekleştirildiğini anlatan Saran, Malatya`yı tüm yönleri, değer ve birikimiyle tüm vatandaşlara tanıtmayı amaçladıklarını belirtti. Saran, etkinlikte 150`nin üzerinde stant kurulduğunu belirterek, memleketinden yıllarca uzak kalan Malatyalıların çocuklarıyla bu değerleri görebileceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Arınç ve beraberindekiler stantları dolaşarak katılımcılarla sohbet etti. Bir süre halk oyunları ekibini de izleyen Arınç`a, çeşitli hediyeler sunuldu.

Büyük, hizmet kuruluşu

Bu arada, Arınç, Hulûsi Efendi Vakfı`nın tanıtıldığı stantta yaptığı konuşmada, vakfın eğitim, sağlık, turizm alanlarında hizmetleri olan büyük bir kuruluş olduğunu belirtti. Vakfın, Darende`de her sene Haziran ayında etkinlikler düzenlediğini anlatan Arınç, insanların yurt dışından, Filipinler`den bile gelerek, bu maneviyattan faydalandıklarını söyledi.

Ünlü isimler katıldı

Etkinliğe, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, eski Malatya Valileri Halil İbrahim Daşöz, Mustafa Yıldırım, Saffet Arıkan Bedük, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Ahmet Ertürk, eski SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Yargıtay Üyesi Hüseyin Boyrazoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Adnan Yılmaz, emekli Müsteşar ve Vali Galip Demirel, eski Devlet Bakanı Güldal Akşit, emekli Müsteşar Ali Helvacı, AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Ömer Faruk Öz, Mücahit Fındıklı, İhsan Koca ve Mehmet Şahin, CHP Malatya Milletvekili F. Mevlüt Aslanoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya sanatçı Ali Sunal ve çok sayıda davetli katıldı.

Darende Kaymakamlığının standı

Görsel zenginliklerle süslenen Darende Kaymakamlığının standında rafting botu, çerçi sandığı, kerpiç, kenger sakızı, Somuncu Baba Külliyesi, Günpınar Şelalesi ve Tohma Kanyonu minyatürlerinin tanıtımı yapılırken hazırlanan broşürler de vatandaşlara dağıtıldı. Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş ve görevliler standı gezenlere ilçeyle ilgili bilgiler verdi. Ayrıca fuar alanının girişine de Darende Rafting ve Doğa Sporları Kulübünün üzerinde rafting botu bulunan jeepi konularak ilgi çekildi.

Fuardaki en güzel stant

Fuardaki en güzel ve görsel stantlardan birisini oluşturan Hulûsi Efendi Vakfı neredeyse tüm katılımcılara fark atarak herkesin dikkatini çekmeyi başardı. Büyük semaverden çay ikram edilen stantta fuar süresince 8 bin adet Somuncu Baba sebil ekmeği dağıtımı yapıldı. Hulûsi Efendi ve vakfın faaliyetleriyle ilgili fotoğrafların ilgiyle izlendiği stanttaki şark köşesi ise dinlenmeyi tercih edenlerin seçtiği mekânların başında geldi.

Yöresel lezzetlerimiz de tanıtıldı

Fuarda yöresel yemeklerin tanıtıldığı alanda ise Tiryandafil Otel’in açtığı stantta Darende Kebabı, pilav, içli köfte ve boranı ikram edildi. Darende mutfağı yemeklerinin tanıtıldığı stantta hemşehrilerimiz başta olmak üzere birçok insan sunulan yemeklerin lezzetini tattı.

Darende Haber Gazetesi olarak fuarda biz de yer aldık. Darende Kaymakamlığının standı içerisinde yer alan gazetemizden tanıtım amacıyla vatandaşlara hediye edildi.

 

Haberin fotoğrafları için tıklayın

Kaymakamlık standı fotoğrafları

http://my.opera.com/Darendehaber/albums/slideshow/?album=4865612

 

Vakfın standı

http://my.opera.com/Darendehaber/albums/slideshow/?album=4865532

 


Anahtar Kelimeler: