Vali ve Başkan Darende´de stres attı

Vali ve Başkan Darende`de stres attı

Vali ve Başkan Darende´de stres attı
Gündem 5.10.2010 16:52:00 1700 0

Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bayram tatilinde aileleriyle Darende’yi gezdi. İlçedeki tarihi ve turistik mekânları gezen il yöneticilerine Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Belediye Başkanı İsa Özkan ve Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş eşlik etti.

Tohma Kanyonunda bir süre dinlenen Vali Saran ve Başkan Çakır daha sonra yapımı devam eden Kudret Havuzunda incelemelerde bulundu. Vali Saran burada yaptığı konuşmada turizm değerleriyle Malatya’nın gözde mekânlarından birisi olan Darende’nin kente gelen yerli ve yabancı turistlerin birçoğunun ağırladığını ve bunun önemli bir değer olduğunu kaydetti.

Gören herkes etkileniyor

Saran konuşmasında; “Darende’ye baktığımızda tarihi eserler onarılmış, turizm açısından değerlendirilebilecek her yer doğa ve çevreye uygun şekilde düzenlenerek insanların istifadesine açılmış olarak görüyoruz. Burada yapılan çalışmaları görenler, doğal güzellikleriyle beğendikleri ilçeye daha fazla insanın gelmesini sağlıyor. Gören herkesin etkilediğine inandığım Darende, Malatya için ayrı bir önem arzediyor. Darende’de tarih, kültür, doğa ve su sporlarının yanı sıra manevi açıdan sahip olunan değerler ilçeye gelen herkesin gönlüne, düşünce yapısına veya ilgi alanına cevap vereceği nitelikte. Dolayısıyla her yaştan her kesimden insanımız burayı gezdiğinde dinlenirken, öğreniyor ve büyük bir keyifle doyasıya vakit geçiriyor” dedi.

Vakıf güzel hizmetlere vesile oluyor

İlçede su sporlarına karşı özel bir gayretle çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Ulvi Saran, yapımı devam eden Kudret Havuzunun da önemli bir eksikliği mükemmel bir şekilde gidereceğine inandığını ifade ederek Hulûsi Efendi Vakfı’nın güzel hizmetlere vesile olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır’da Darende’nin Malatya’nın yüzünü ağartan değerlere sahip olmasıyla kentin en önemli durak noktalarından birisi olduğuna vurgu yaptı.

Saran ve Çakır beraberindekilerle Somuncu Baba Külliyesi, Darende Tanıtım Merkezi, Tohma Kanyonu ve Günpınar Şelalesi’ni gezerek doğal ortamlarda stres attı.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://my.opera.com/Darendehaber/albums/slideshow/?album=4831932


Anahtar Kelimeler: