Somuncu Baba Dergisi 15 yaşında

Somuncu Baba Dergisi 15 yaşında

Somuncu Baba Dergisi 15 yaşında
Kültür-Sanat 14.06.2008 23:37:00 7215 0

Haziran 1994`te¸ üç aylık olarak yayınlanmaya başlayan Somuncu Baba Dergisi¸ 2000 yılının Ocak ayından itibaren iki aylık periyotlarla yayın hayatına devam etmişti. Başta¸ derginin kuruluşunun gerçekleşmesi için çalışma yapanları teşvik eden Vakıf Genel Başkanımız H. Hamidettin Ateş Efendi`ye şükranlar sunuluyor...
Derginin Kurucusu Ahmet Şemsettin Ateş ağabeyi rahmet ve saygıyla anılıyor...

Derginin basın taanıtımında şu bilgilere yer veriliyor:
"İlk günden bu ana kadar bizlere destek veren yazarlarımızı¸ şairlerimizi ¸ teknik desteğini aldığmız dostlarımızı saygıyla ve minnetle anıyoruz...
Dergimiz¸ Haziran 2005 tarihi itibaren aylık olarak yayınlanmaktadır. Dergimizin bu günlere gelmesi için ilk günden itibaren bizleri yüreklendiren¸ maddi ve manevi desteğini esirgemeyen kıymetli okuyucularımıza¸ basınımızın değerli temsilcilerine ve Sevgili Somuncu Baba Dostlarına ayrı ayrı teşekkür etmeyi bir borç addediyoruz.

Somuncu Baba Dergisi Haziran 2008 itibariyle 15 yaşındadır.
Büyük boy¸ ve güzel tasarımıyla¸ muhtevasıyla gönüllere hitabeden bir aylık dergi olduğunu artık ispatlamış durumdadır.
Artık bu noktada¸ hiçbir maddi kaygı ve çıkar amacı gütmeden¸ büyük bir özveri ile hazırlanmış dergimizin okunmasını sağlamak¸ başkalarına tavsiye etmek¸ büyük bir hizmet olacaktır.
Bu kültür hazinesinden haberdar olan her bir okuyucumuz yine aynı şekilde yüzlerce kişiyi teşvik etmek suretiyle¸ dergimiz¸ siz kıymetli dostlarımız vesilesiyle çok kısa zamanda çok sayıda insana ulaşmış olacaktır.

Küçük büyük demeden ihlasla yapılan tüm çabaların bir araya getirilmesi¸ Rabbimizin yardımıyla gayretlerimizin semeresinin inşallah tüm insanlar arasında yaygınlaşmasına vesile olacaktır.

Kalbinde iman ateşi olan¸ gönlünde hizmet aşkı olan her insan Allah`ın hoşnutluğunu¸ kazanmak için elinden gelenin en fazlasını yapmak ister. Bir işi bitirip diğer hayırlı bir işe geçer¸ olabilecek en süratli¸ en kapsamlı şekilde hiç bir ayrım yapmadan insanlığa hatta tüm varlığa hizmet eder. İçten bağlılığını¸ hayatına olabilecek en hayırlı hizmetleri sığdırarak göstermek için ciddi bir çaba harcar. Daima yaşadığı toplumdaki insanların yararını düşünür¸ tüm insanların barış¸ dostluk¸ güven ve huzur içinde yaşamaları için üzerine düşeni yapmaya çalışır. Bir an dahi boş kalmadan¸ hayır işlemek ve iyilik yapmak konusunda yarış içinde olur. Allah rızası için yapılan hizmetlerdeki bu şevk ve istek¸ gerçek sevgi ve hizmet anlayışının alametlerinden biridir.

Vakıf kurucumuz¸ örnek insan Osman Hulusi Efendi nasihat gazelinin bir beytinde şöyle diyor:

Allah için herkese hürmet et de sev sevil
Her göze diken olma sünbülü ol gülü ol

İnsanları bir araya getiren kardeşliği tesis eden¸ samimi duyguların merkezinde sevgi¸ saygı ve hoşgörü vardır. Somuncu Baba Dergisi olarak bu güzel hasletlerle insanımıza¸ toplumumuza ve ülkemize iyi hizmetlerde bulunmanın gurur ve mutluluğunu sizlerle birlikte paylaşıyoruz…

"Hulûsi Efendi Özel Sayısı" olarak hazırlanan¸ 112 sayfalık dergimizin 92. Sayısını (Haziran 2008) bütün dostlarımıza tavsiye ediyoruz... "


Anahtar Kelimeler: