Okullarda ders zili çaldı

Okullarda ders zili çaldı

Okullarda ders zili çaldı
Eğitim 5.10.2010 16:51:00 2360 0

İlköğretim Haftası nedeniyle yapılan törende bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Necat Tarak, ilköğretim davasının milletimiz için çok önemli olduğunu ve bu davayı kazanmanın tek yolunun eğitimden geçtiğini söyledi.

Nadir İlköğretim Okulunda yapılan törende Malatya genelinde bu yıl okul öncesi eğitimin mecburi olduğuna dikkat çeken Necati Tarak; “Darende’de 3 adet anaokulu, 18 adet 8 sınıflı ilköğretim okulu, 27 adet birleştirilmiş sınıflı okullarla toplam 45 adet ilköğretim okulu bulunmaktadır. Ortaöğretim de 3 adet düz lise, 3 adet Anadolu Lisesi, 1’er adet Mesleki Teknik Eğitim Merkezi, Halk Eğitim Merkezi ve Öğretmenevi ile birlikte bu okullarımızda 6 bin 290 öğrenci, 400 dolayında öğretmen görev yapmaktadır. Ayrıca ilçemizde 2 adet dershane, 2 adet rehabilitasyon merkezi, 3 adet özel öğrenci yurdu ve 2 adet özel okulumuz hizmet vermektedir” dedi.

Kazanmanın tek yolu eğitim

Atatürk’ün ‘Eğitim, bir milleti şanlı, şerefli, yüksek bir toplum halinde yaşatır veya kölelik ve yoksulluğa terk eder’ sözünü hatırlatan Tarak; “İlköğretim davası bizim için çok önemlidir. Bu davayı kazanmanın tek yolu eğitimden geçer” diye konuştu.

İlçe protokolünün katıldığı törende okula ilk defa gelen öğrencilere büyük öğrenciler tarafından çiçekler verildi.


Anahtar Kelimeler: