Yılda bir kez hatırlıyoruz

Yılda bir kez hatırlıyoruz

Yılda bir kez hatırlıyoruz
5.10.2010 11:34:00 5587 0

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk`e 19 Eylül 1921`de TBMM tarafından gazilik unvanı verilmesi dolayısıyla kutlanan Gaziler Günü çerçevesinde Darende`de tören düzenlendi. Tören kapsamında Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, vatanın bütünlüğü ve ulusal birliğimizi korumak uğruna gazi ve şehitlik unvanına kavuşanlar ile ailelerinin en kutsal emanetler olduğunu söyledi.

Kıbrıs ve Kore Gazilerinin de katıldığı törende görüşlerini dile getiren Kaymakam Mehmet Aktaş, gazilerin vatanın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için canlarını ortaya koyduklarını belirtti.

Hepimizin öncelikli görevi

Kaymakam Aktaş; "Gazilerimiz vatan uğruna canlarını feda etmek için cansiperane savaşmışlardır. Bizlerde bu ülkenin ne tür zorluklarla kazanıldığını bilmek ve öğretmek zorundayız. Ülkemizi sonsuza dek bağımsız yaşatmak, vatanın bütünlüğü ve ulusal birliğimizi korumak uğruna gazi ve şehit olan evlatlarımız ile aileleri en kutsal emanetlerimizdir. Onlara sahip çıkmak, onların huzurlu ve sorunsuz bir yaşam sürmelerini sağlamak, hepimizin öncelikli görevi olmalıdır" dedi.

Anılarını anlattılar

Darende Öğretmenevi lokalinde Darende Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın verdiği sabah kahvaltısında bir araya gelen gaziler katılıcılarla anılarını paylaştı. Kaymakam Mehmet Aktaş, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Koray Kartal, Darende Belediye Başkan Vekili Adil Sönmezler, Cumhuriyet Savcısı Soner Çetin, Askerlik Şube Başkanı İlker Bardakçı, Emniyet Müdürü Salih Köken ve daire amirlerinin de katıldığı Gaziler Haftası programı çerçevesinde ziyaretler de gerçekleştirildi.


Anahtar Kelimeler: