BOTAŞ inceleme yaptı

BOTAŞ inceleme yaptı

BOTAŞ inceleme yaptı
Gündem 5.10.2010 10:53:00 2026 0

BOTAŞ Doğalgaz Pazarlama ve Satış Daire Başkanı Ümit Kayrak Darende’ye doğalgaz gelmesi için fizibilite çalışmalarında bulundu.

Ümit Kayrak Elbistan’a gelmesi planlanan doğalgaz hattından Darende’nin de yararlanması için incelemelerde bulunduklarını ve teknik bir heyetin ilçede detaylı bir dizi çalışma yapacağını duyurdu.

Belediye Başkan Vekili Yaşar Çalık’la ilçede incelemelerde bulunan Ümit Kayrak, Darende’nin sahip olduğu değerlerle adını markalaştırdığını ve kentsel çalışmalarda da ileri seviyelere ulaşması için teknolojinin sunduğu imkânlardan en iyi şekilde yararlanması gerektiğini kaydetti.

Yaşamı kolaylaştıran enerji

Doğalgazın yaşamı kolaylaştıran, çevreyi kirletmeyen ve enerji tasarrufu sağlayan bir kaynak olduğuna dikkat çeken Kayrak; “Komşu ilçe Elbistan’a doğalgaz gelmesi için çalışmalar yapılıyor. Bu kapsamda çevredeki yakın yerleşim birimlerinin de bundan faydalanması amacıyla BOTAŞ’a yapılan müracaat neticesinde burada bir dizi incelemelerde bulunduk. İlçe, potansiyeli açısından doğalgazı kullanmaya müsait, bununla ilgili teknik alt yapıyı incelemek ve detaylı fizibilitelerde bulunmak üzere bir heyet daha gelerek çalışmalar yapacaktır. Ben ümit ediyorum ki böylesine güzel bir ilçe bu imkândan yararlanır” dedi.

Darende, doğalgazla buluşmalı

Yerel yönetimin doğalgazdan yararlanmak için yaptığı girişimler olduğuna değinen Ümit Kayrak ayrıca ilçedeki temasları sırasında tarihi ve turistik yerleri de gezdi. Tohma Kanyonu ve Somuncu Baba Külliyesini gezen Kayrak Darende Tanıtım Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Hulûsi Efendi Vakfı’nın yaptığı çalışmaları takdir ettiğine vurgu yapan Kayrak; “Güzel hizmetlerin yapıldığı, tarihi ve turistik değerleriyle ön plana çıkmış, binlerce insanın ziyaret ettiği böylesine önemli bir yerin doğalgazla buluşarak daha da iyi imkânlara kavuşmasını dilerim” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: