Kültür Etkinlikleri 21 Haziran´da

Kültür Etkinlikleri 21 Haziran`da

Kültür Etkinlikleri 21 Haziran´da
Kültür-Sanat 14.06.2008 23:31:00 4606 0

 

1991 yılından 1997 yılına kadar 7 kez yapılan Somuncu baba ve Hulûsi efendi Sempozyumlarından sonra¸ 2001 yılından itibaren¸ Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi Vakfı ve Darende Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen ve bu yıl 7. tertiplenecek olan "Darende¸ Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi Kültür Etkinlikleri" 21 Haziran 2008 Cumartesi günü yapılacak.
İnsanları aydınlığa ulaştıran maneviyat erenleri arasında yer alan 14. Yüzyılın önderlerinden Hacı Bayram-ı Veli`nin hocası¸ Somuncu Baba Hazretleri ile onun pâk neslinden gelerek¸ ömrünü¸ insanlığa hizmete adayan yüzyılımızda yetişen mutasavvıf ve divan şairi Es Seyyid Osman Hulûsi Ateş Efendi¸ 21 Haziran`da Darende`de anılacak.
Hulûsi Efendi Vakfı ve Darende Belediyesinin ortaklaşa gerçekleştireceği "7.  Darende¸ Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi Kültür Etkinlikleri"nin 21 Haziran 2008 Cumartesi günü yapılacağını duyuran Vakıf Yöneticileri¸ Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi`nin hoşgörü çağrısını yineleyerek¸ herkesi Darende`ye etkinliklere beklediklerini söylediler.

Önemli İsimler Bekleniyor
1991 yılından itibaren yedi yıl Sempozyum şeklinde ve altı yıldan beri de Kültürel Etkinlik şeklinde yapılarak bakan¸ milletvekilleri¸ bürokratlar ve onbinlerce insanın Darende`ye akın ettiği Kültür Etkinliklerine bu yıl da önemli isimlerin davet edildiği ve gelmelerinin beklendiği öğrenildi.
Filipinler Devlet Üniversitesi (Mindanao) Rektörü Prof. Dr. Ahmad Alonto ile Mısır`dan Prof. Dr. Abdulaziz Avadalla`da katılacak akademisyenler arasında…

Birlik ve dayanışma günü
Darende`de yıllardır düzenlenerek gelenek halini alan¸ Sempozyumların ve Kültür Etkinlikleri¸ değerlerimizi öğrenmek¸ muhafaza etmek adına gerçekleştirilen birliğin ve dayanışmanın ürünü olarak ortaya çıkmaktadır.
Vakıf Yetkilileri yaptığı açıklamada; "Osman Hulûsi Efendi`nin örnek kişiliği kadar¸ bizlere verdiği mesajlar¸ sevgi ve hizmet anlayışı daima hayırla anılmaktadır. Bu davet¸ Osman Hulûsi Efendi`nin irfan sofrasına gönülden davetinin merhabasıdır¸ Allah dostlarının rızası¸ Hakk`ın rızasıdır. Vakfımızın bir gayesi de eğitim ve eğitime destek olduğu için¸ ilim adamlarımızın bizim yanımızda apayrı bir yeri vardır. Onun için¸ birçok toplantılarımıza değerli ilim adamlarımızı davet ediyor halkımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz. Darende Belediyesi ile ortaklaşa yaptığımız bu tür ilmi panel ve konferanslar vakfımızın eğitim ve kültür alanındaki çalışmalarının birer gereği olarak organize edilmektedir" dedi.

Güreş alanında yapılacak
İlgi ve alâkanın çok olması sebebiyle¸ Darende Güreş Alanında yapılması planlanan program 21 Haziran 2008 Cumartesi günü saat 17.30`da başlayacağı bildirildi.
Prof. Dr. Ahmet AKGÜNDÜZ "Yeni belgelr Işığnda "Somuncu Baba ve Neseb-i Âlisi" ve Ömer Tuğrul İNANÇER`in Milli ve Manevî Değerlerimiz" konulu birer konuşma yapacaklar.  Programda önceki yıllarda olduğu gibi yine ünlü şiir ve Türk Tasavvuf Musikisi sanatçılarının sahne alacağı kaydedildi. Ahmet ÖZHAN`ın solist olarak katıldığı 14 kişiden oluşan  İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu`nun musiki ziyafetinden sonra¸ şiirleriyle Senai DEMİRCİ`nin katılacağı programı¸ Bilal ŞANER sunacak.

Tarihi ve Turistik Mekânlar gezilecek

Etkinlik çerçevesinde katılımcılara Darende`nini tarihi ve turistik yerlerinden Yusuf Paşa Bedesteni¸ Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi¸ Hasan Gazi Şehitliği ve Sosyal Tesisleri¸ Tohma kanyonu  ve  Günpınar Şelalesi`nin gezdirileceği bildirildi.


Anahtar Kelimeler: