Bakanlık çalışanları hayran kaldı

Bakanlık çalışanları hayran kaldı

Bakanlık çalışanları hayran kaldı
Kültür-Sanat 5.10.2010 10:47:00 6760 0

Kültür turizm çalıştayı öncesinde inceleme

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Malatya Valiliğinin önümüzdeki günlerde ortaklaşa düzenleyeceği ‘Kültür-Turizm Çalıştayı’ öncesinde bakanlık uzmanları Darende’de incelemelerde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Genel Müdürlüklerin her birinden 2’şer uzmanın katıldığı inceleme gezisinde Malatya’daki turizm ve kültür değerleri yerinde görüldü. 5 günlük bir çalışma gezisi ile heyetin çalıştay öncesinde alt yapı hazırlığında bulunduğu bildirildi.

Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Ali Cengiz’le beraber kentin değişik ilçe ve turizm değerlerini yerinde inceleyen heyet Darende’de de tespitlerde bulundu. Kaymakam Mehmet Aktaş’ı ziyaret ederek çalışma hakkında bilgi veren heyet daha sonra turizm değerlerini sıra ile gezdi.

İnceleme gezisinin ardından bir değerlendirme yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü Uzmanı Fuat Tayfun Şener, ilçenin önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ve daha fazla tanıtımına ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Aynı zamanda kurumun Asya-Ortadoğu Şubesi Müdürü de olan Şener; “Buraya gelen herkes kendine göre bir şeyler bulabiliyor. Doğa, su sporları, tarihi eserler ve özellikle inanç turizmleri alanında ilçede çok ciddi bir potansiyel var. Bunu daha geniş kitlelere yaymak için bir dizi tanıtım çalışmaları yapılması gerektiğine inanıyorum. Darende’deki tarihi ve turistik alanlarda çok güzel düzenleme çalışmaları yapılmış, dinlenme alanları oluşturulmuş bunlar yapılırken çevreyle olan uyuma dikkat edilmiş. Özellikle ilçede her alanda faaliyetini gördüğümüz Hulusi Efendi Vakfı’nın itina ve sadeliği ön planda tutarak turizme yönelik mükemmel hizmetler sunduğuna şahit olduk” dedi.

Tohma Kanyonu, Günpınar Şelalesi, Yalnız Minareler, Zengibar Kalesi, tarihi eserler, Hasan Gazi Türbe ve Şehitler Abidesi ile Somuncu Baba Külliyesinde incelemelerde bulunan heyet, fotoğraf çekimi yaparak bilgi topladı. İnceleme gezilerinin ardından bir değerlendirme toplantısı ile ortaya çıkan fikirlerin ilgili kurullara iletileceği ve bir yol haritası çizileceği öğrenildi.


Anahtar Kelimeler: