Atölyeden fabrikaya bir başarı hikayesi

Atölyeden fabrikaya bir başarı hikayesi

Atölyeden fabrikaya bir başarı hikayesi
Hemşehriler 5.10.2010 10:44:00 3803 0

Darende ve yöresindeki mermer işlerinin büyük çoğunluğunu yaparak hemen herkesin inşaat ve onarım çalışmalarına emek veren Kardeşler Mermer, Mersin’in Silifke İlçesinde Organize Sanayi Bölgesine mermer fabrikası kurdu.

Darende’nin Ayvalı Beldesinden olan Osman, Murat, Sabri, Adnan, Ali ve Yasin Demir kardeşler Darende’deki atölyelerinde yaptıkları işlere lojistik sağlamada zorlanınca fabrika kurarak hem kendi çalışmalarına hem de ihracaata yönelik atılım yaptı. Demir kardeşler kısa bir süre önce faaliyete geçen Silifke Organize Sanayi Bölgesinde 10 bin metrekarelik arsa alarak bin metrekarelik kapalı alana sahip fabrikalarını kurdu.

Silifke’deki fabrikanın Müdürü Murat Demir, blok halindeki mermeri işleyerek inşaat sektöründe kullanılacak şekle dönüştürdüklerini bildirerek Darende’deki atölyeleri başta olmak üzere ihracat ta yaptıklarını söyledi. Türkiye’nin değişik illeri ve Kıbrıs dahil olmak üzere bazı ülkelere ihracat yapmaya başladıklarını kaydeden Demir, bej mermerini ebatlayarak pazarladıklarını ifade etti.

Bir taraftan inşaatını devam ettirdikleri fabrikalarının kurulma ve tamamlanma işlemlerini Darende’den getirttikleri usta ve malzemelerle sürdürdüklerini dile getiren Demir,  1995’de küçük bir atölye ile başladıkları sektörde kardeş dayanışması ile güçlerini birleştirerek çalışmaya devam ettiklerini sözlerine ekledi.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://my.opera.com/Darendehaber/albums/slideshow/?album=4832282


Anahtar Kelimeler: