İhsan Zaimoğlu´nu ziyaret ettik

İhsan Zaimoğlu`nu ziyaret ettik

İhsan Zaimoğlu´nu ziyaret ettik
Hemşehriler 5.10.2010 10:32:00 2899 0

Adana’nın Kozan ilçesine Cumhuriyetin ilk yıllarında yerleşen merhum Ahmet Zaimoğlu’nun halen aynı yerde yaşayan ve ticarete devam eden oğlu İhsan Zaimoğlu, babası gibi yörede dürüstlüğüyle tanınmış esnaf olma geleneğini sürdürüyor.

Darende Beybağı Mahallesinden Abdulmennan Efendi’nin torunu, Ahmet Zaimoğlu’nun oğlu olarak 1949 yılında Kozan’da dünyaya gelen İhsan Zaimoğlu, gıda toptancılığı yapan ailenin ticari yaşamının içerisinde yetişti. Adana İdari Bilimler ve Muhasebe Bölümünü bitiren Zaimoğlu, okurken çalışma hayatına atıldı. Zaimoğlu 1977 yılında sektörel bazda değişikliğe giderek beyaz eşya, tüpgaz ve ev eşyaları ürünleri satmaya başladı.

32 yıldır Aygaz tüpgaz, Beko beyaz eşyanın ve Singer dikiş makinelerinin bayisi olan 4 çocuk babası İhsan Zaimoğlu’nun oğlu Mustafa Serkan Zaimoğlu da Çukurova Üniversitesi Balcalı Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi Bölümünde doktor olarak görev yapıyor. Diğer çocuklarını da okutan Zaimoğlu, Kozan’da dünyaya gelmesine rağmen Darende’ye olan bağlılığının devam ettiğini ve fırsat buldukça gitmeye çalıştığını söyledi.

Dedesi ve babasının yörenin en eski tüccarları arasında yer aldığını, çevreye ticareti öğrettiklerini, Darendelilerin ilk duraklarından birisi olan Kozan’da başlattıkları ticari yaşam geleneğini çocuklarıyla birlikte yürüttüklerine dikkat çeken Zaimoğlu, yıllar geçmesine rağmen hala herkesin parmakla gösterdiği, Darendeli diye tanımasından gurur duyduklarını dile getirdi.


Anahtar Kelimeler: