H. Hüseyin Kayacı tecrübelerini anlattı

H. Hüseyin Kayacı tecrübelerini anlattı

H. Hüseyin Kayacı tecrübelerini anlattı
Hemşehriler 5.10.2010 10:31:00 3490 0

Darende Yazıköy’den olup seyyar satıcılık, manifaturacılık, bakkallık ve yöresel ürünler satan H. Gazi Kayacı, kendisi gibi tüccar yetiştirdiği oğullarıyla tecrübelerini paylaştığı Sivas’ta yaşamını sürdürürken emekli olduktan sonra zamanının bir kısmını da köyünde ağaçları ve bahçesiyle geçirmeye devam ediyor.

1933 yılında Yazıköy’de dünyaya gelen Hasan Gazi Kayacı, seyyar satıcılık yaparak başladığı ticari deneyimlerine Adana ve civarında manifatura ürünleri satarak sürdürdü. 1966 yılında Sivas’a gelerek bakkallık yapan ve Akçahan’da kayısı, dut gibi Darende’nin yöresel ürünlerini kentte yaşayan insanlarla buluşturan Kayacı, daha sonra çocuklarıyla gıda toptancılığı yapmaya başladı. 4 erkek 2 kız çocuğu olan H. Gazi Kayacı’nın oğlu Kamil Kayacı inşaat sektöründe hizmet verirken Abdurrahman, Nevzat ve Mustafa Kayacı ise gıda ve kozmetik toptancılığı işiyle ilgilenerek Sivas, Tokat, Yozgat illerine servisleri aracılığıyla ürünler pazarlarken bir servisleri de Darende’deki market ve bakkallara tedarikte bulunuyor.

Çocuklarının işlerine tecrübeleriyle yön veren Kayacı, bahar ve yaz aylarının büyük bir kısmını da Yazıköy’deki bahçesinde geçiriyor.


Anahtar Kelimeler: