İsmet Gürbüz´ün başarı dolu yaşamı

İsmet Gürbüz`ün başarı dolu yaşamı

İsmet Gürbüz´ün başarı dolu yaşamı
Hemşehriler 5.10.2010 10:30:00 2540 0

Yeni eğitim döneminin başladığı bu günlerde işyerinde oldukça yoğun günler geçiren, herkesin sorduğu kitapları bularak müşterilerinin memnuniyetini kazanan İsmet Gürbüz, üniversitede okurken hocalarının tavsiyesiyle girdiği sektörde yayınevi kurarak başarısını taçlandırdı.

Darende Irmaklı Köyünde çiftçilik yapan Alirıza Gürbüz’ün oğlu olarak 1966 yılında dünyaya gelen İsmet Gürbüz, ilçede tamamladığı öğreniminin ardından girdiği Ankara Üniversitesi İşletme Fakültesinde okurken, fotokopiyle çoğaltma şeklinde başladığı işi, yayınevi kurarak zirveye taşıdı. Darendelilik ruhuyla okurken parada kazanmayı başaran İsmet Gürbüz hocalarının tavsiyesiyle adım attığı sektörde Kızılay Karanfil Sokaktaki işyeriyle sürdürüyor. 1995 yılında üniversiteden mezun olurken birkaç yıldır içerisinde olduğu sektörde Yöntem Yayınlarını kurarak hızlı adımlarla ilerleyen Gürbüz, ilköğretim ve lise yardımcı kitapları başta olmak üzere kitap baskıları yaparak toptan ve perakende dağıtım işlerini yapıyor.

Evli ve 2 çocuk babası olan Gürbüz, Darende’ye gelmediği zamanlar hasta olduğunu ve her fırsatta kısa da olsa mutlaka babaocağını ziyaret ettiğini dile getirdi.


Anahtar Kelimeler: