Mehmet Bahçalının başarısı

Mehmet Bahçalının başarısı

Mehmet Bahçalının başarısı
Hemşehriler 5.10.2010 10:29:00 2258 0

Günkurusunu bozuk kayısı diye almayanlara şimdi ürün yetiştiremiyor

Sakarya’da kayısı ve yöresel ürünler ticareti yapan hemşehrimiz Mehmet Bahçalı, 2005 yılında piyasada günkurusu kayısıyı ‘bozuk’ diye almayanların tavrı karşısında yılmayarak azimle çalışıp şimdi ürün yetiştiremediğini ve bölgeye kayısı tanıtmayı başardığı söyledi.

Darende’nin Ilıca Beldesinden Hasan Bahçalı’nın 5 çocuğundan birisi olarak 1972 yılında dünyaya gelen Mehmet Bahçalı, 1990’lı yıllarda İstanbul Tahtakale’de seyyar satıcılıkla hırdavat ürünleri pazarladı. Ilıca’daki bahçelerden aldığı kuru meyveleri kamyonla Marmara bölgesine getirerek satmaya başlayan Bahçalı, Sakarya’da açtığı işyerini merkez yaparak Bolu, Düzce,  Yalova, Bursa ve İzmit illerine Malatya yöresel ürünlerini pazarlama başarısını gösterdi.

5 yıldır Sakarya’da ticaret yapan Mehmet Bahçalı, Malatya yöresel ürünleri ve kuru meyve sektöründe toptancılık yaptığı işyerinde en çok kayısı ürünlerinin rağbet gördüğünü bildirdi. Önceleri piyasada çok bilinmeyen kayısı çeşitlerini tanıtana kadar zorlandığını belirten Bahçalı, gün kurusu kayısıyı ‘bozuk’ diye bilenlerin tattıktan sonra vazgeçemediği bir lezzet olan ürünleri yetiştirmediğini ve talepleri karşılamak için yeni yatırımlara yöneldiklerini kaydetti. Servis araçlarıyla kuruyemişçiler ve marketlere pazarladığı ürünlerin büyük ilgi gördüğüne değinen Bahçalı, Darende’den aldığı kayısıların insanlara ulaştırılmasında emek sarfettiklerini bildirdi.


Anahtar Kelimeler: