Davette toplu zehirlenme

Davette toplu zehirlenme

Davette toplu zehirlenme
Gündem 30.09.2010 08:33:00 2278 0

Darende`de, mevlit yemeğinden yiyen bir grup davetli rahatsızlandı. Darende`deki hastanelere 52 kişi başvururken, bazı davetlilerin ise Osmaniye ve Adana`daki sağlık kurumlarına gittiği bildirildi.

Heyiketeği Mahallesi`nde oturan Hatice Kubat`ın, vefat eden eşi Ali Kubat için verdiği mevlit yemeğinden yiyen davetliler, bir süre sonra zehirlenme belirtileriyle Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesine gelmeye başladı.

Zehirlenenler arasında bulunan mahalle muhtarı Duran Kubat, yaklaşık 100 kişinin yemeğe katıldığını, mevlitten bir süre sonra mide bulantısı, baş dönmesi, halsizlik ve kusma şikayetleri ile hastaneye müracaatların başladığını ifade etti.

Hastaneye gelenlerin sayısının 50`yi geçtiğini belirten Kubat, yemeğe Osmaniye ve Mersin`den de gelenlerin olduğunu, bu kişilerin de Osmaniye merkez ile Düziçi ilçesi ve Adana`nın Ceyhan ilçesinde tedavi altına alındığını öğrendiklerini söyledi.

Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi yetkilileri ise, zehirlenme şikayetiyle hastaneye gelen 52 kişiye gerekli müdahalenin yapıldığını, müşahede altına alınarak tedavileri sürdürülen hastaların hayati tehlikesinin bulunmadığını bildirdiler.

Mevlit yemeğinde, davetlilere Darende kebabı, pilav, ayranlı çorba ve sarma ikram edildiği öğrenildi.

Öte yandan, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, hastaneye gelerek vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

 

      Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://my.opera.com/Darendehaber/albums/slideshow/?album=4832442


Anahtar Kelimeler: