Türkiye anayasayı oyluyor

Türkiye anayasayı oyluyor

Türkiye anayasayı oyluyor
Gündem 12.09.2010 13:09:00 1764 0

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Anayasa`nın 26 maddesinde yapılan değişikliklerin oylandığı referandum için vatandaşlar Darende`de de sandık başına gitti.

22 bin 941 kayıtlı seçmenin 104 sandıkta oy kullanacağı Darende`de 07.00`de başlayan Anayasa Değişikliği referandumunda Darendeli seçmenler günün ilk ışıklarıyla birlikte sandığa akın etti.

Hasta ve yaşlı vatandaşlar, yakınlarının yardımlarıyla oy kullanırken referanduma katılmak için arabayla getirtilen 89 yaşındaki Ayşe Fatma Ulu adlı vatandaş yürüyemediği için sandık başkanının yanına gelmesinin ardından tercihini yaptı. Hikmet ve Şule Çalışkan çifti de 25 günlük bebekleri Emir’le sandık başına gelerek oylarını kullandı.

Sandık listeleri askıdan indikten sonra ilçeye tayin olan Kaymakam Mehmet Aktaş oy kullanamazken Darende Belediye Başkanı İsa Özkan Kaldırım Mahallesindeki H. Hasan Başer İlköğretim Okulunda, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek Heyiketeği Mahallesindeki Darende Lisesi’nde, Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş`de Zaviye Mahallesindeki Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi’nde oyunu kullandı. CHP İlçe Başkanı Sinan Sunguroğlu ise oyunu akşam saatlerinde Halk Eğitim Merkezi`nde kullanacağını açıkladı.

Referandum oylaması nedeniyle ilçede güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı. Vatandaşların oylarını kullanacağı okullar çevresi ve içinde polisler görev aldı. Polis ayrıca seçim yasaklarının uygulanması için de yoğun çaba harcadı.

Hakkında arama kararı bulunan bazı vatandaşlar da oyunu kullandıktan sonra gözaltına alındı. M. S. (43) adlı bir vatandaş Darende Lisesi’nde oyunu kullandıktan sonra sandık görevlilerinin polislere bildirmesi sonucu çıkışta gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://my.opera.com/Darendehaber/albums/slideshow/?album=4542962


Anahtar Kelimeler: