Darende´de eğitim

Darende`de eğitim

Darende´de eğitim
Eğitim 9.06.2008 13:00:00 3595 0

Darende ilçesi Milli Eğitim Müdürlüğü yılsonu değerlendirme toplantısı yapıldı.

2007/2008 Eğitim-Öğretim yılı sene sonu değerlendirme toplantısı İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak başkanlığında 3.Grup İlköğretim Müfettişlerinin katılımıyla Darende Esnaf ve Kefalet Salonu’nda yapıldı.
Toplantıya Darande ilçesi İlköğretim okullarında görev yapan idareci ve öğretmenler katıldı. Açış konuşmasını yapan Necati Tarak: “Darende’nin eğitim olarak iyi bir yerde olduğunu, sınıf mevcutlarının Avrupa Birliği ülkelerinin normlarında olduğunu bu nedenlerle eğitim öğretimde kalitenin yükseltilmesi için herkesin daha fazla çalışması gerektiğini” vurguladı. Eğitimde iletişimin şart olduğunu belirten Necati Tarak önümüzdeki eğitim öğretim yılı için başarı diledi.

Toplantıda 3.Grup İlköğretim Müfettişleri adına söz alan grup başkanı Abdullah Kaygusuz, genel olarak eğitimde Darende’nin iyi bir yerde olduğunu belirterek, Anaokulu sayısı ve okul öncesi oranlarının diğer ilçelere oranla yüksek olduğunu belirterek okul öncesinin önemine değindi.

Eğitim ve öğretimin iç içe kavramlar olduğunu ve bu kavramlar içinde de denetimin şart olduğunu vurgulayan Kaygusuz: “Denetimleri süresince ciddi sorunlarla karşılaşmadıklarını ve bu durumun kendilerini memnun ettiğini” vurguladı.

Herkesin çağdaş bir eğitim için el ele vermesi gerektiğini vurgulayan Abdullah Kaygusuz tüm eğitimcilere önümüzdeki yıl için başarılar diledi.


Anahtar Kelimeler: