Kadir Gecesinde doldu taştı

Kadir Gecesinde doldu taştı

Kadir Gecesinde doldu taştı
Gündem 6.09.2010 11:22:00 1853 0

Bin aydan daha hayırlı bir gece olarak idrak edilen Kadir Gecesi nedeniyle Darende`deki Somuncu Baba Camisine ibadet etmeye gelenler, sokaklara taşarak namazlarını kıldı. Hazreti Muhammed’in neslinden gelen ve 14. Yüzyıl erenlerinden Somuncu Baba Hazretleri ile Osman Hulusi Efendi’nin kabirlerinin yer aldığı külliyeyi ziyarete gelen vatandaşlar gecenin feyzinden yararlanmak için ibadetlerin yanı sıra dua ve niyazda bulundu.

Kadir Gecesi nedeniyle Hulusi Efendi Vakfı tarafından özellikle aralarında ilçeye dışarıdan gelenlerin yer aldığı 5 bine yakın vatandaşa iftar ikramında bulunuldu. Vatandaşların beklenilenin üzeride gelmesi nedeniyle caminin namazgâhında kılınan teravihe geç gelenler yer bulamayınca sokağa taşarak ibadetlerini yerine getirdi.

Uzun yıllardır bir gelenek olarak hatimle kılınan teravih namazının ardından camideki Hazreti Muhammed’in sakalı şerifi ziyarete açıldı. Cemaatin yoğun olmasına rağmen ziyaret için oluşturulan koridor sistemi ile bütün vatandaşlar önünden geçtikleri sakalı şerifi selamladı. Kargaşa ve izdihama yol açmadan yapılan ziyaretin ardından cami ibadet etmek isteyenler için sabaha kadar açık tutuldu.

      Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://my.opera.com/Darendehaber/albums/show.dml?id=4477902


Anahtar Kelimeler: