Referandum için EVET istedi

Referandum için EVET istedi

Referandum için EVET istedi
Gündem 2.09.2010 15:47:00 1751 0

AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz Darende’de esnaf ziyaretlerinde bulunarak 12 Eylül’de yapılacak Anayasa oylamasında vatandaşlara ‘evet’ demeleri için çağrıda bulundu. Ömer Faruk Öz, ‘Seç beni seçeyim seni’ döneminin geride kaldığını bildirerek yeni anayasa ile yargıyı demokratikleştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Ömer Faruk Öz ilçemizdeki temaslarına Darende Belediyesini ziyaretle başladı. Öz daha sonra kısa bir süre önce göreve başlayan Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş’la makamında görüştü. Darende Belediye Başkanı İsa Özkan ve AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek’inde katıldığı ziyarette Ö. Faruk Öz; “Devlet millete hizmet için vardır, hangi görevde olursa olsun milletin derdiyle dertlenen yöneticiler her zaman başarılı olur ve çevresinde sevilir” dedi.

Ziyaretinden dolayı Öz’e teşekkür eden Kaymakam Aktaş’da herkesin derdinin Darende’ye daha iyi hizmet etmek olduğunu vurgulayarak; “Taş üstüne taş koymada üzerimize düşeni yapacağız” diye konuştu.

Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş’i de ziyaret ederek bir süre görüşen Ömer Faruk Öz daha sonra ilçedeki esnaflara Anayasa paketini anlattı. Oylanacak olan Anayasa paketinin içeriği hakkında vatandaşlara bilgi veren Öz, egemenliğin her kesime yansımasını istediklerini ifade etti.

Öz yaptığı açıklamada; “Anayasa değişikliği milletin talebiyle yapıldı bugün yaptığımız gezide herkesin gündeminin de referandum olduğunu gördük. Görüşmelerimizde bazı vatandaşlar ‘evet dememizi istemeyecek misiniz’ diye soruyor ben istemeyi zul olarak görüyorum. Çünkü Malatya’nın Darende halkının milletimizin sağduyusuna inanıyoruz. Rahmetli Özal’da yaşasaydı böyle bir anayasa değişikliği yapar ve evet derdi. Muhalefet milleti gündemi buradan başka yerlere saptırmaya çalışıyor, referandumu bir siyasi parti seçimiymiş gibi anlatmaya gayret ediyor. Oysaki CHP, MHP ve diğer partilere oy vermiş olan birçok seçmenin referandumda evet diyeceğine inanıyorum. Milletimiz ülkemizdeki birçok sıkıntının sebebinde yargıdaki gayri demokratik sorunlardan kaynaklandığını biliyor, bizim yapmaya çalıştığımız yargının demokratikleşmesidir. Biz istiyoruz ki Türkiye demokratikleştiği gibi yargı da demokratikleşsin” şeklinde konuştu.

Yöresel ürünler pazarını gezerken kavun ve karpuz üreticileriyle görüşen Ö. Faruk Öz Malatya’nın bu yıl kavun ve karpuz üretiminde ülkemizin ihtiyacının önemli bir kısmını karşıladığını dile getirdi.


Anahtar Kelimeler: