Sudandan gelip nasiplendiler

Sudandan gelip nasiplendiler

Sudandan gelip nasiplendiler
Gündem 2.09.2010 15:33:00 1742 0

Sudan’dan Türkiye’ye ziyarete gelen Alio ailesi Darende Somuncu Baba Camisi önünde halka açılan Hulusi Efendi iftar sofrasına katıldı. Vatandaşların ilgisini çeken aile, meraklı bakışlara aldırmadan yer sofrasında kendilerine ikram edilen yemekleri tattı.

14 yıldır yaşadığı ülkemizde bir Türkle evli olan ve Malatya’da serbest ticaret yapan Sudanlı Ahmet Alio kendisini ziyarete gelen, babası, amcası, kardeşleri ve onların eşleriyle çocuklarını Somuncu Baba Camisini gezmeye getirdi. Akşam saatinde yapılan gezide cami önünde açılan iftar sofrasına davet edilen Sudanlılar, vatandaşlarla birlikte oruçlarını açtı.

Darende’ye daha önce de geldiğini söyleyen Ahmet Alio Ramazan ayında manevi atmosferini teneffüs etmek için yaptıkları ziyarette vatandaşlarla yer sofrasında iftar yapmanın sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Aynı dine inanan insanlar olarak İslam’ın sevgi, paylaşma ve yardımlaşma duygularının yoğunlaştığı bir sistem olduğuna dikkat çeken Alio; “Burada iftarımızı yapmaktan büyük memnuniyet duyduk. Hulusi Efendi Vakfı’nın Somuncu Baba Camisi önünde güzel bir Ramazan geleneği olarak açtığı iftar sofrasından nasiplenmek hepimizi mutlu etti. Gösterilen ilgi ve alakaya çok memnun kaldık” dedi.

Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş’le de Alio ve ailesi vakfın yurtiçi ve yurt dışında yaptığı yardımlar hakkında bilgilendirildi. Alio öğrendikleri karşısında duygularını dile getirerek; “Biz burada iftarımızı açarken vakfın kısa bir süre önce felakete uğrayan Pakistan başta olmak üzere, bizim memleketimiz Sudan gibi ihtiyaç sahibi insanların yer aldığı ülkelere yardım göndererek onların yanında yer alması memnuniyetimizi arttırdı” diye konuştu.

Ahmet Alio ve ailesi ilçedeki tarihi ve doğal mekanları gezdikten sonra Malatya’ya döndü.


Anahtar Kelimeler: