Kaymakamımız çevreyi tanıyor

Kaymakamımız çevreyi tanıyor

Kaymakamımız çevreyi tanıyor
Gündem 2.09.2010 15:32:00 1789 0

Adıyaman Tut Kaymakamlığından Darende’ye atanan ve bir süre önce görevine başlayan Mehmet Aktaş ilçemizi tanımak amacıyla gezilerine başladı. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Somuncu Baba Külliyesini gezen Kaymakam Aktaş, inanç turizminin önemli durak noktalarından birisi olan tarihi mekânın Osmanlı kültürünü yansıttığını söyledi.

Kaymakam Mehmet Aktaş, Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı ve aynı zamanda Somuncu Baba Camisinin İmam Hatibi olan H. Hamidettin Ateş’le külliyeyi gezerek özellikleri hakkında bilgi edindi. Aktaş, Darende denilince ilk akla gelen yerlerin başında gelen Somuncu Baba’nın yapılan düzenlemelerle insanı cezbeden bir yer olduğunu ifade etti.

Darende’yi tanımak için yeni yeni gezmeye başladığını bildiren Aktaş; “İlçemiz tarihi, doğal güzelliklerinin yanı sıra manevi değerleriyle de öne çıkmış yerdir. Somuncu Baba Türbesi Darende’ye gelen herkesin ziyaret ettiği bir mekândır. Türbe ve camiyi çok bakımlı ve güzel buldum. Tarihi yapı aslına uygun olarak korunmuş, içerisi yine Osmanlı kültür ve motifleriyle dizayn edilmiş. Buraları gelip ziyaret edenlerin ayrı bir huzur duyuyor. Mekanların ferahlığı, sadeliği ön planda. Ayrıca külliye geneli oldukça temiz ve tertipli, bu da muhakkak gelen herkesin imrendiği bir durumdur” dedi.

İlçeye gelen turistlerin tamamına yakınının ilk uğrak yeri olan Somuncu Baba Külliyesinin Darende’nin adını layıkıyla temsil ettiğine inandığını dile getiren Kaymakam Aktaş, Tohma Çayı’nın yanı başında tarihi, doğal ve kültürel değerlerle iç içe olan ziyaret alanlarının turizm açısından önemli olduğunu vurguladı. Bir birine yakın alanlarda görülecek yerler olmasının rahat bir şekilde gezilmesinin yanı sıra çok fazla insanın ilgisini de çektiğine değinen Aktaş, Darende’nin turizmle parlayan yıldızını en iyi konuma taşımak için gereken gayreti göstereceklerini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: