Müftülükten vefa iftarı

Müftülükten vefa iftarı

Müftülükten vefa iftarı
2.09.2010 15:21:00 3188 0

Darende’de Müftülük emekli imamları iftar sofrasında buluşturdu. Darende Müftüsü Dr. Nurdoğan Türk, kurumda yıllarca hizmet vererek emekli olan çalışanlarını Ramazan vesilesiyle bir araya getirdiklerini söyledi.

Darende Müftüsü Nurdoğan Türk iftar vaktini beklerken yaptığı konuşmada İslam dininin büyüklere saygı, küçüklere sevgi düsturunu öğrettiğini ve bunun yaşamda uygulanmasını istediğini belirterek, geleneksel hale getirdikleri davetle kurumda çalışıp emekli olanlarla beraber olmanın kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

Sevgi ve hoşgörü ön planda

Müftü Türk; “Sizler yıllarca insanlara ibadetlerin uygulanması ve dinin öğretilmesinde emek verdiniz. Kurumumuz sevgi ve hoşgörüyü ön planda tutarak insanlara ulaşıp dinimizin en güzel şekilde yaşanmasını amaçlamaktadır. Sizleri çok önemsiyoruz ve böylesine anlamlı günlerde aynı sofra etrafında beraber olmanın sevinci içerisindeyiz. Belki yıllardır bir birini görmeyen emeklilerimiz iftar vesilesiyle buluşup, konuşmakta ve hasret gidermektedir” dedi.

İlçede ikamet eden ve tespit edebildikleri kadar 20 emekli imam olduğunu hatırlatan Nurdoğan Türk, davetlerini kırmayarak iştirak edenlere teşekkürlerini bildirdi.

Müftülükteki davete katılan 12 emekli imam unutulmadıkları için mutlu olduklarını belirtti.


Anahtar Kelimeler: