Darendelilerin ticaretine övgü

Darendelilerin ticaretine övgü

Darendelilerin ticaretine övgü
2.09.2010 15:05:00 3922 0

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Beşir Köksal Darende’yi ziyaret etti. Köksal, yetiştirdiği ticaret adamları ile ünlü olan Darende’nin önemli kültürel değerlere de sahip olduğunu söyledi.

SESOB Başkanı Beşir Köksal ilçeye yaptığı ziyarette Somuncu Baba Külliyesi ve Darende Tanıtım Merkezini gezdi. Köksal, Darendelilerin ilk ticari eşyalarından çerçi ve esans sandıklarını inceleyerek kaybolan meslekler ve ürünlerinin bir araya getirilmesinin müzedeki zenginliğin bir ifadesi olduğunu belirtti.

Darendeliler ticaretin ustası

Eski mesleklerin fotoğrafları ve ürünlerini dikkatle inceleyen Köksal; “Darende’nin adını yıllardır duyuyor ve biliyoruz. Özellikle Sivas’ta çok sayıda Darendeli tüccar var. Şehrimizin eskiden beri ticaretine yön veren, dürüstlükleriyle tanıdığımız Darendelilerin memleketlerini tanımaktan büyük memnuniyet duydum. Külliye ve civarında çok güzel düzenleme çalışmaları yapılmış, insanların gezerken dinlenmeleri için olağan üstü çaba sarfedilerek mekânlar oluşturulmuş. Önemli bir inanç turizmi merkezi haline gelen Somuncu Baba’daki müze de bazı şehirlerde dahi olmayan değerler sergileniyor. Esnaf ve sanatkârların geçmişteki görüntüleri el emekleri bir araya getirilmiş. Bu yönüyle de oldukça ilgi çekici. Burayı gezdikten sonra Darendelilerin işlerinde neden başarılı olduklarını daha iyi kavradım. Darendeliler ticaretin ustası olduğunu ifade etmek lazım” dedi.

Hamidettin Ateş’i kutladı

Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş’le de görüşen Köksal, vakfın Darende ve çevresi için çok büyük bir değer olduğunu bildirdi. Vakfın çalışma ve gayretleriyle insana hizmetin her alanında eserler ve imkânlar ortaya konulmasının sevindirici olduğunu dile getiren Köksal; “Keşke böylesine vakıflar her yerde olsa” diye konuştu.

H. Hamidettin Ateş de ziyaretinden dolayı Beşir Köksal’a teşekkür ederek vakıf yayınlarından oluşan çeşitli hediyeler verdi.


Anahtar Kelimeler: