Motosikletle geziyorlar

Motosikletle geziyorlar

Motosikletle geziyorlar
2.09.2010 15:04:00 3217 0

Motosikletleriyle İtalya’dan yola çıkan 7 gezgin Kapadokyanın ardından Nemrut’a giderken Darende’de bir süre dinlendi. Motosikletleriyle Ağrı Dağı’na kadar gittikten sonra dönüşe geçecek olan grup, 3 ay sürecek gezilerinde Türklerin misafirperverliği ve harika manzaralara hayran kaldıklarını bildirdi.

Marco Ferri, Mavro Paulutsi, Alessandro Zingero, Pierluigi La Grutta, David Ballak, Cagagno Radini ve grubun tek bayan üyesi Denis Cfferi, Darende’de Tohma Kanyonunun girişindeki geniş kısmı motosikletleriyle geçti.

Müteahhit de var avukat da

Grup adına açıklama yapan ve müteahhitlikle uğraşan Marco Ferri, aralarında sanat yönetmeni, avukat, pazarlamacı, bankacı ve bilgisayar mühendisi gibi değişik mesleklerden arkadaş grubuyla Türkiye’yi tanımak için 3 Ağustos’ta Roma’dan yola çıktıklarını söyledi.

Türkler sıcak insanlar

Kökenlerinin Türkiye’ye dayandığını ifade eden Ferri; “Daha önce yine motosikletlerimizle Afrika, Arjantin gibi ülkeleri beraber gezmiştik. Türkiye’yi çok merak ediyorduk ve hazırlıklarımızı yaparak yola koyulduk. Bir haftadır Türkiye’deyiz, karşılaştığımız manzaralar çok harika adeta büyülendik. Darende’de Tohma Kanyonu, Somuncu Baba Türbesi ve çevresini gezdik. Kudret Havuzunun sularında serinledik. Kanyon çok etkileyici, yüksek kayalıkların arasından akan suya yakın olmak insana ayrı bir rahatlama veriyor. Ayrıca Türkiye’de insanlar çok sıcak, her gittiğimiz yerde bizimle ilgileniyorlar. Bugünlerde Türkiye’de Ramazan olmasına rağmen oruç tutan insanlar bizlere bir şeyler ikram etmek için çaba gösteriyor” dedi.

Araştırıp yola çıkmışlar

Gelmeden önce Türkiye’yi turizm rehberlerinden incelediklerini dile getiren Marco Ferri, Darende’deki Kudret Havuzu’nu merak ettiklerini ve yılın her mevsiminde aynı sıcaklıkta olan sularda yüzmenin kendilerine ayrı bir keyif verdiğini vurguladı. Nemrut Dağına çıkarak güneşin doğuşunu izledikten sonra Ağrı’ya gidene kadar gördükleri ilgilerini çeken her yerde duracaklarına işaret eden Ferri, Türkiye’nin değişik yerlerinde ilgi çeken çok fazla güzellik bulunduğunu sözlerine ekledi.

Grup üyeleri ilçeyi gezdikten sonra Nemrut Dağına doğru yola çıktı.


Anahtar Kelimeler: