Darende´de coşkulu kutlama

Darende`de coşkulu kutlama

Darende´de coşkulu kutlama
Gündem 30.08.2010 12:02:00 1758 0

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Darende`de yapılan törende bir konuşma yapan Garnizon Komutanı Üsteğmen Koray Kartal; “Dün olduğu gibi, bugün ve gelecekte Türk vatanı üzerine içeriden ve dışarıdan uzanıp kırılmamış ve kırılmayacak el yoktur” dedi.

Darende’deki törenler Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne çelenk sunulmasıyla başladı. Kaymakam Mehmet Aktaş, Garnizon Komutanı Üsteğmen Koray Kartal, Belediye Başkanı İsa Özkan, Cumhuriyet Savcısı Soner Çetin ve diğer yetkililer anıta çelenk sunarak, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşını okudu.

Günün anlamına ilişkin konuşmayı yapan Garnizon Komutanı Üsteğmen Koray Kartal 7 cephede savaşan yorgun Türk milletinin esaret zincirlerini kırarak tarih sahnesindeki yerini aldığını söyledi.

Koray Kartal; “İnkılapların korunmasında azimli olduğumuzu tekraren ilan etmek bizler için en başta gelen görevlerden biridir. Bugün Türk Ordusunun birer mensubu olarak hepimiz ondan aldığımız vazifeyi ifada kendimizi daha güçlü ve daha heyecanlı bulmaktayız. Her zaman onun izinde olarak, güzel vatanımızın emniyet ve huzur içinde, çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmasında üzerimize düşen vazifeyi yerine getirirken, gerektiğinde canımızı seve seve feda edeceğimize dair andımızı tekrarlamaktayız” diye konuştu.

Törenin sonunda Kaymakam Aktaş askerler başta olmak üzere katılımcıların bayramlarını kutladı. Askeri yetkililerle bir süre sohbet eden Aktaş, Kıbrıs Gazisi Mustafa Mert’i de özel kıyafetiyle törene katılarak renk kattığı için tebrik etti.

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://my.opera.com/Darendehaber/albums/slideshow/?album=4393612


Anahtar Kelimeler: