Hulusi Efendi Vakfının Ramazan yardımları

Hulusi Efendi Vakfının Ramazan yardımları

Hulusi Efendi Vakfının Ramazan yardımları
Gündem 11.08.2010 11:07:00 2017 0

Merkezi Darende’de bulunan, çeşitli il ve ilçelerde temsilcilikleri aracılığıyla insanlara hayır hizmetlerinde bulunan Hulusi Efendi Vakfı tarafından Ramazan ayı boyunca yurt genelinde hergün 500 yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşın iftarlarını sıcak yemekle yapmalarını sağlayacak. Vakıf tarafından her yıl olduğu gibi Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek, Somuncu Baba sebil ekmeği dağıtımı, gıda paketi yardımı, zekat ve fitre yardımları yapılarak ve iftar sofraları kurularak binlerce kişiye yemek ikram edileceği duyuruldu.

Vakıftan yapılan açıklamada, insana¸ fedakârlığı ve vermeyi en güzel şekilde öğreten Ramazan ayı nedeniyle¸ yurt içi ve yurt dışındaki yardım faaliyetlerini ‘Her canlıya hizmet için’ sloganıyla yürüten Hulusi Efendi Vakfı’nın özellikle kimsesiz ve gariplerle bakıma muhtaç vatandaşlara yılın diğer zamanlarında olduğu gibi gerekli yardımları sürdürüleceği belirtildi.

Açıklamada; “Ramazan ibadet rahmet ve mağfiret ayı olmasının yanı sıra bereketi bol hayrı çok olan bir zaman dilimidir. Bu ay¸ yardım¸ bağış¸ rahmet ve ihsanların bolca yapıldığı günlerdir. Ramazan ayrıca bir yıllık maddi ve manevi kirlerden temizleneceğimiz insanî duyguların coştuğu¸ tövbe edip hakka yönelme şuurunun geliştiği maddî ve manevi bir terbiye zamanıdır. Tüm bu değerlerimizi insanlara yardım etme fırsatına dönüştüren vakfımız, çeşitli faaliyetlerle yalnızca Ramazanda değil yılın tüm zamanlarında, düşkünlerin elinden tutmaya, kolu kanadı olmaya, yaralarını saramaya devam etmektedir” denildi.

Ramazan ayı süresince şube ve temsilciliklerinin bulunduğu, Amasya¸ Ankara¸ Bursa¸ Elbistan¸ Gaziantep¸ İstanbul¸ İzmir¸ Kahramanmaraş¸ Karabük¸ Konya¸ Malatya¸ Mersin¸ Osmaniye¸ Samsun¸ Sivas ve Tokat’ta yaklaşık 35 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunulacağını dile getirilen açıklamada; “Hergün 500 yaşlı ve bakıma muhtaç insanın sıcak yemeklerle iftar yapmasını sağlayacağız. Gönüllülerimiz bulundukları yerlerde daha önceden tespit ettikleri ailelerin evlerine iftara kısa bir süre kala sıcak yemekler götürerek onları mutlu etmeye çalışacaktır” ifade edildi.

Vakfın merkezinin bulunduğu Darende’deki Somuncu Baba Camisi namazgâhında geleneksel hale gelen iftar ikramlarının bu yıl da devam edeceğini kaydedilirken, hafta içinde 500, hafta sonlarında 750 kişiye göre yemek dağıtılacağını dile getirildi. Çok sayıda insanın ziyaret ettiği Somuncu Baba Türbe ve Camisiyle civardaki turistik yerleri gezmeye gelenlerin de katıldığı iftar sofralarının tüm vatandaşlara açık olduğunu vurgulanan açıklamada; “İftar sofralarına katılanlar Somuncu Baba ve Hulusi Efendi’nin misafiri olarak ağırlanacaktır” diye vurgulandı.

Açıklamada ayrıca; “İhtiyaç sahibi ailelere içerisinde 2 kg. pirinç, 1 kg. nohut, 1 kg. mercimek, 1 kg. kuru fasülye, 1 kg. bulgur, 1 kg. çay, 2 lt. yağ, 3 paket makarna, 2 kg. şeker, 750 gr. tuz, 2 kg. un, 720 cc. salça, 250 gr. zeytin, 4 adet hazır çorba, 800 gr. kavurma bulunan gıda kolilerimiz, Türkiye genelinde 56 noktada hizmet veren resmi temsilci ve gönüllülerimiz vasıtasıyla ulaştırılmaya başlanmıştır. Gerekli incelemeler sonucunda tespit edilen yaklaşık 7 bin ihtiyaç sahibi aileye gıda paketi yardımları yapılacaktır. Yıllardır bir gelenek olarak sürdürdüğümüz Somuncu Baba Sebil Ekmeğinden, Ramazan ayında çeşitli illerimizde dağıtarak, Somuncu Baba’mızın aziz hatırası yaşatılmaya devam edilecektir. Yaklaşan eğitim-öğretim dönemi münasebetiyle ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına çanta içerisinde, çizgili defter (3), kareli defter (3), resim defteri, müzik defteri, beslenme çantası, matara, kurşun kalem (12), silgi (2), kalemtraş, kuru boya, sulu boya, pastel boya, kalemlik, etiket (5), cilt (5), bant, cetvel, not defteri, makas bulunan 4 bin adet eğitim seti yardımı Türkiye genelinde 50 noktada hizmet veren resmi temsilci ve gönüllülerimiz vasıtasıyla yapılacaktır” şeklinde belirtildi.

YARDIMLAR İÇİN HESAP NUMARALARI
Ziraat Bankası Darende Şubesi IBAN NO: TR20 0001 0003 2026 786136 5001
Vakıflarbankası Darende Şubesi IBAN NO: TR80 000 1500 1580 0728 67840002
Bank Asya Malata Şubesi IBAN NO: TR18 0020 8000 3201 6980 9700 01
PTT Darende Şubesi Posta Çeki Hesap No: 700419

http://www.hulusiefendivakfi.org.tr/

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://my.opera.com/Darendehaber/albums/slideshow/?album=4178892

 


Anahtar Kelimeler: