Ali Babacan Darende´ye geldi

Ali Babacan Darende`ye geldi

Ali Babacan Darende´ye geldi
Gündem 6.08.2010 19:20:00 2618 0

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Darende`de, Belediye ve Darendeliler Sağlık, Eğitim ve Kültür Vakfı (DASEV) ile hayırsever işadamlarının destekleriyle yapılacak Meslek Yüksek Okulu ile TOKİ tarafından ilçeye yaptırılacak 90 adet Sosyal Konutunu temel atma törenine katıldı. Babacan, Türkiye’nin birçok yerinde işadamlarının kendi memleketinde güzel hizmetler, kazandırdığını söyleyerek; “Türkiye genelinde belli bir noktaya gelmiş, belli bir refah seviyesini yakalamış, işadamlarımız kazandığının birikiminin belli bir kısmını kendi memleketine hayır işleri için yönlendirse bugün Türkiye’nin durumu çok farklı olurdu” dedi.

Ali Babacan, Darende`deki temaslarına Cuma Namazını kılmak için geldiği Somuncu Baba Türbesinin yer aldığı külliyeyi gezerek başladı. Cami, türbe ve yeni yapılan ilave kısımla ilgili bilgiler alan Babacan Darende Somuncu Baba Tanıtım Merkezini gezdi. Burada ziyaretçi özel defterini imzalayan Ali Babacan, ilk defa ziyaret ettiği Darende’de Hulusi Efendi Vakfı’nın güzel çalışmalarına şahit olduğunu kaydetti. Tarihi mirasımıza sahip çıkan vakfın güzel hizmetlerinin devamını dileyen Babacan, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Babacan ve beraberindekiler daha sonra Meslek Yüksek Okulu’nun temel atma törenine katıldı. DASEV Başkanı Nazım Turgut, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, AK Parti Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı ve Öznur Çalık’ın selamlama konuşmalarının ardından Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran kürsüden seslenerek; “Böylesine önemli, Darende’nin adına yakışır, Malatya’nın Türkiye’nin kültürüne atkı sunacak büyük bir tesisin temelini atmak üzere bir aradayız. Tesisin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Darende’yi ilk defa ziyaret ettiğini söyleyerek konuşmasına başlayan Babacan; “Ben ticaretin içinde geldiğim için Darende denilince aklıma, hep ticaret gelir, iş gelir. İlim bilgi de Darende’nin kodlarında genlerinde yüzlerce yıldır, yer almış çok önemli bir kavramdır. Hayırseverlik ve vefa kavramlarını da bu çatı altında görüyoruz. Türkiye’nin neresinde olursa olsun çok sayıda işadamımız hayırseverimiz geliyor kendi memleketinde güzel hizmetleri, hayırlı hizmetleri devam ettiriyor. Bu haslet, işte burada olduğu gibi Türkiye’nin dört bir köşesinde örnek alınması gereken bir durumdur. Belli topraklarda yetişip, tamamen sırtını dönüp giden bir daha uğramayanlarda belki var ama hep özümüzü, aslımızı nerden geldiğimizi mutlaka hatırlayacağız. Ülkemizin genelinde belli bir noktaya gelmiş, belli bir refah seviyesini yakalamış, işadamlarımız kazandığının birikiminin belli bir kısmını kendi memleketine benzer yatırımlar hayır işleri için yönlendirse bugün Türkiye’nin durumu çok farklı olurdu. Kuşkusuz bu işlerde devletin önemli görevi var. Kültür, sağlık, eğitim deyince akla ilk devlet geliyor. Devletin yapması bekleniyor ama pek çok gelişmiş ülkeye baktığımızda öyle değil. Artık, özel girişim, sivil inisiyatif, bunlarda bu konularda son derece aktif. Bu ruhu Türkiye genelinde yakalamamız gerekiyor. Bir yandan devlet, bir yandan da özel sektör ve sivil inisiyatif olmalı. İkisi ne kadar uyumlu çalışırsa güzel eserler ortaya çıkıyor. Burada olduğu gibi beraberlik, birlik çok önemli. Birlikte kenetlenerek çalışmak güzel eserleri de meydana getiriyor” diye konuştu.

Meslek Yüksek Okulunun Darende’ye kazandırılmasında emek veren herkesi kutlayan Babacan DASEV Başkanı Nazım Turgut’a teşekkür plaketi verdi. TOKİ tarafından ilçeye yaptırılacak 90 adet Sosyal Konutla birlikte Meslek Yüksek Okulunun temeli protokoldekiler tarafından atıldı.

Bakan Babacan daha sonra Özel Hasan Gazi Yurdunun açılışına katıldıktan sonra Malatya’ya hareket etti.

      Haberin Fotoğrafları için tıklayın

        http://my.opera.com/Darendehaber/albums/slideshow/?album=4125822


Anahtar Kelimeler: