Kortej yürüyüşü yapıldı

Kortej yürüyüşü yapıldı

Kortej yürüyüşü yapıldı
Gündem 6.08.2010 19:18:00 1892 0

Darende`de bu yıl 57.’si tertiplenen ‘Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali’ törenlerle başladı.

Hükümet Konağı önünde toplanan grup, Mehter Takımı eşliğinde Cumhuriyet Meydanına kadar kortej yürüyüşü yaptı. 14 ülkeden gelen Hapkido sporcuları, ilçe protokolü ve vatandaşların katıldığı kortej, geçtiği yerlerde alkışlarla karşılandı.

Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından Darende Belediye Başkanı İsa Özkan bir konuşma yaparak, festivalin hemşehriler arası birlik ve beraberliği sağladığını söyledi. Herkesin festival vesilesiyle ilçede buluştuğuna dostlarıyla hasret giderdiğine dikkat çeken Özkan; “Festival vesilesiyle ilçemize çeşitli yatırımlar yapılmakta, Darende’mizin gelişmesine katkı sağlanmaktadır. Bu festivalde de Meslek Yüksek Okulu ile TOKİ Sosyal Konutlarının temeli atılacaktır. Geleneksel güreşimiz festivalimiz aracılığıyla yaşatılmaktadır” dedi.

Malatya Belediyesi Mehter Takımının gösteri yaptığı festival programında daha sonra sünnet şöleni gerçekleştirildi. 128 çocuğun erkekliğe ilk adım attığı şölende çeşitli hediyeler verildi.

Müzik eğlence töreni ile devam edecek festivalin ikinci gününde Uluslar arası Hapkido Turnuvası yapılacak. Festivalin son gününde ise geleneksel karakucak güreşleri gerçekleştirilecek.

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://my.opera.com/Darendehaber/albums/slideshow/?album=4125772


Anahtar Kelimeler: