Mannheim Başkanı Kurz, Darende’yi gezdi

Mannheim Başkanı Kurz, Darende’yi gezdi

Mannheim Başkanı Kurz, Darende’yi gezdi
Gündem 5.08.2010 09:47:00 1454 0

Malatya Belediyesi ile kardeş şehir olan Mannheim Büyükşehir Belediyesinin Başkanı Dr. Peter Kurz Darende’yi gezdi. Mannheim Malatyalılar Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Murat Alabaş ve beraberindeki heyetle ilçede incelemelerde bulunan Peter Kurz Arizona’daki kanyonlara benzediğini ifade ettiği Darende’deki Tohma Kanyonunu ilgi çekici bulduğunu söyledi.

Almanya’nın Mannheim şehrinin hem Valisi hem de Büyükşehir Belediye Başkanı olan Dr. Peter Kurz Malatya’daki temasları sırasında 1 Ağustos günü Darende’deki turistik yerleri gezdi.

Güzellikler etkiledi

Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak’ın ilgilendiği heyet, Tohma Kanyonunu gezerek rafting yaptı. Peter Kurz, yalçın kayalıkların arasından süzülen sularda rafting yapmanın büyük keyif verdiğini ve Darende’de gördüğü güzelliklerin kendisini çok etkilediğini bildirdi.

Kurz; “Tohma kanyonu, başlı başına bir değer, buranın yürüme yolları yapılarak insanların gezmesine olanak tanınması çok güzel. Darende’nin turizm değerine farklı bir boyut kazandıran kanyonlar Arizona’daki gibi ilgi çekici. Üstelik bir yerde serin sularda rafting yapmak da insana ayrı bir keyif veriyor” dedi.

Göze hoş görünen çalışmalar

Somuncu Baba Türbesi, Darende Tanıtım Merkezi ve Günpınar Şelalesi’ne de gezen Peter Kurz, insanların gezip dinlenmesi için çok güzel, göze hoş görünen çalışmalar yapılan Darende’ye hayran kaldığını ifade etti. Kurz sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Somuncu Baba’nın mistik havasını, çok güzel dizayn edilmiş kültürel değerlerin yansıtıldığı tanıtım merkezini, Tohma Çayı’nın yanı başında dinlenme alanlarını hiç unutmayacağım. Burası benim için huzur veren bir yer olarak hafızamda ve hatıralarımda hep yer bulacak. Turizme yönelik çalışmaların yapılması çok sevindirici”

Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak ve Kurz karşılıklı olarak birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.

 


Anahtar Kelimeler: