İnanç, edebi yönünü anlattı

İnanç, edebi yönünü anlattı

İnanç, edebi yönünü anlattı
Gündem 5.08.2010 09:45:00 1753 0

TRT Haber Kanalı, 25 Temmuz 2010 günü Hayati İnanç’ın sunduğu ‘Can Veren Pervaneler’ adlı programda Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi’yi tanıttı. Hayati İnanç, edebi kişiliği ve insanlığa kazandırdığı eserleri ile gönüller sultanı Hulusi Efendi’nin yüzyılımızın en büyük divan şairi, mutasavvıfı ve hayır hizmetleriyle örnek bir lider olduğunu bildirdi.

Hulusi Efendi Vakfı Müdürü Resul Kesenceli’nin canlı yayın konuğu olduğu programda şiirlerinin açıklamalarına geniş yer verilen Hulusi Efendi’nin kurduğu vakıf aracılığıyla topluma kazandırdığı eserleri de ekrana getirildi. Kesenceli programda Hulusi Efendi’nin misyon ve çalışmalarının yetiştirdiği ve emanetini verdiği evlatlarınca günümüzde en iyi şekilde temsil edilerek insanlığa fayda sağlayan eşsiz hizmetler sunulduğuna dikkat çekti.

Hayati İnanç, bir süre önce gerçekleşen kendisinin de katıldığı “Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Kültür Etkinlikleri” programları vesilesiyle tanıştığı Darende’nin kendisini çok etkilediğini anlatarak; “Herkes ölmeden önce Darende’yi görmeli” dedi.


Anahtar Kelimeler: