Altyapı çalışmaları başladı

Altyapı çalışmaları başladı

Altyapı çalışmaları başladı
Gündem 4.08.2010 17:46:00 1644 0

Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak, alt yapı inşa çalışmaları başlayan Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nde incelemelerde bulundu. Kaymakam Uzunparmak, Malatya’daki 2. OSB’de yer kalmadığını hatırlatarak, yatırımcıları ilçeye beklediklerini ve fabrika kurmak isteyenlerin hemen çalışmalara başlayabileceğini söyledi.

Darende Kaymakamı ve OSB Müteşebbis Heyet Üyesi Murat Uzunparmak, kısa bir süre önce şantiyesi kurulan OSB’nin alt yapı inşa çalışmalarını yerinde inceledi. İhaleyi KDV dahil yaklaşık 2 Milyon TL’ye alan Karataş İnşaat Ltd. Şti’nin ortaklarından Mustafa Durak, Kaymakam Uzunparmak’a hali hazırda devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi.

40 bin metrekarelik alan

Mustafa Durak, 2011 Kasım döneminde işi teslim edeceklerini bildirerek; “Buradaki çalışmalarımızla OSB’nin alt yapı ile ilgili ihale şartnamesinde yer alan tüm işlerini tamamlayacağız. İçme suyu, kanalizasyon, yollar, kaldırımlar, yağmur ve drenaj suyu kanalları, Telekom alt yapısı gibi hizmetlerini yapmaya başladık. Bu kapsamda 40 bin metreküp kazı yaparak alt sistemlerinin borularını döşeyip, kanallarını oluşturacağız. Genişlikleri 15-20 metre arasında 3 kilometre yol yapacağız. Yolları 50 bin metrekare parketaşı ile döşeyeceğiz. Ayrıca 10 bin metrekare bordür döşeyerek kaldırımlarını düzenleyeceğiz. 40 bin metrekare alanı bulunan parselasyonu hazır OSB’yi yatırımcıların kullanımına hazır hale getireceğiz” dedi.

Yatırımcılara destek olunacak

Sahada iş makinelerinin çalışma yaptığı alanlarda da bilgi alan Kaymakam Uzunparmak, Darende OSB içerisinde yatırım yapmak isteyen işletmeleri davet ettiklerini belirterek; “Yatırımcılar buraya fabrika kurmaya başlarlarsa, üç ay içerisinde alt yapı hizmetlerini tamamlayarak inşaatları bitmeden kullanıma hazır hale getirilecektir. Bu süreçte OSB alanına elektrik hattı çekilmesiyle ilgili çalışmayı da tamamlayacağız. Başta Darendeli müteşebbisler olmak üzere, Malatya OSB’ye müracaatta bulunup da yer bulamayan tüm firmaları ilçemize bekliyoruz. Darende OSB Müteşebbis Heyeti olarak elimizden geldiği kadar, yatırımcılara gerekli desteği ve katkıyı sağlayacağımızı taahhüt ediyoruz” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: