Ankara fen Lisesi´ne gitti

Ankara fen Lisesi`ne gitti

Ankara fen Lisesi´ne gitti
Eğitim 4.08.2010 17:29:00 3842 0

Darende’de 8. Sınıflar Seviye Belirleme Sınav (SBS) sonucuna göre tercih puan türünde başarı gösteren öğrenciler ödüllendirildi. Darende Kaymakamlığı tarafından dershane ücreti karşılanan Fatih Yıldırım, devletin kendisine sağladığı imkânı başarıya dönüştürerek bu yılki sınavda 498 puan aldı. Üç yıl ortalaması 493 puan olan ve Darende birinciliğini elde eden Yıldırım’ın, aynı zamanda Malatya 9.’su, ve Türkiye sıralamasında da 544.’cü olduğu belirlendi.

425 öğrenci tercih yapabilecek

Darende İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tercih puanına göre ilçe sıralamasında ilk 10’a giren öğrencilere çeşitli ödüller verdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, SBS sınav sonuçlarında Darendeli öğrencilerin yüzleri güldürdüğünü kaydetti. Bu yıl Darende’de 8. sınıflarda 450 öğrencinin sınava katıldığı ve bu öğrencilerden 425’inin taban puan olan 196’nın üstüne çıkarak okul tercihi yapmaya hak kazandıklarını ifade eden Tarak, ilçe 1. sinin Balaban İlköğretim Okulundan Fatih Yıldırım olduğunu söyledi.

Necati Tarak; “Ahmet Çokyaşar İlköğretim Okulundan Sena Binici İlçe 2.’si, aynı okuldan Furkan Kartal ilçe 3.’cüsü olurken, Cumhuriyet ilköğretim okulundan Banu Kızmaz ilçe 4.’sü oldu” dedi.

Verilen emeği karşıladı

İlçe birincisi olan Fatih Yıldırım’ın Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca dershaneye gönderilerek masraflarının karşılandığına vurgu yapan Necati Tarak; “Fatih, kendisine verilen emeğin karşılığını başarısıyla göstermiştir. Bu gün gurur günümüzdür. Öğrencilerimizin başarısı aynı zamanda bizlerin de başarısıdır. Yıl boyunca emek verdiğimiz öğrencilerimizin meyvelerini toplama günüdür. Bu vesileyle bizlere bu gururu yaşatan, Eğitime verdiği önem ile bizlere her zaman desteğini esirgemeyen başta Sayın Kaymakamımız Murat Uzunparmak’a Müdürlüğümüze, Okul Müdürlerimize, öğretmenlerimize ve ailelerimize teşekkür ediyorum. Bu başarının aktörleri olan öğrencilerimizi de kutluyorum. Öğrencilerimizin önünüzdeki günlerde en iyi okullara tercihlerini yaparak ilçemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inancım tamdır. Kaymakamlıkça dershane ücretleri karşılanan 8. sınıf öğrencilerinden 6’sının 400 ve üzeri, 5’inin de 350-400 aralığında puanlar alarak başarılı bir performans sergilemişlerdir” diye konuştu.

Ödül törenine, okul müdürleri, öğretmenleri, okul aile birlik başkanları da katılarak öğrencilerin sevinçlerine ortak oldu.


Anahtar Kelimeler: