Trafik Haftası

Trafik Haftası

Trafik Haftası
15.05.2008 12:09:00 3653 0

Darende Bölge Trafik Amiri Rahim Eserer ve Büro Amirliği memurları, ilçede mevcut olan bütün ilköğretimlere okulu öğrencilerine yönelik "trafik kuralları can kurtarır" sloganı ile öğrencilere trafik bilgileri veriyor.

Yetkililer, Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde, ilçede bulunan İlköğretim okullu öğrencilerine günde iki saat olmak üzere "trafik kuralları can kurtarır" dersleri veriyor. Okul panolarına, trafik işaretleri ile ilgili pankartlar ve uyarıcı yazıların asıldığı hafta dolayısıyla, öğrencilere yoldan geçerken ya da araçlara binerken dikkat edilmesi gereken konular anlatılıyor. Hafta boyu, trafik konuları ile ilgili afiş asılacak ve el ilanları dağıtılacağını belirten yetkililer, ayrıca araç sürücülerine trafik işaretleri hangi anlama gelir sorular sorulacak. Trafik Haftası dolayısıyla ilçede vatandaşlara trafik kuralları noktasında bilgiler aktarılacağı bildirildi.

Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Darende Bölge Trafik Amiri Rahim Eserer, ilköğretim okullu öğrencilerine "trafik kuralları can kurtarır" konulu pratik bilgiler aktardı. Trafik dersi veren memurlar öğrencilere, "Trafik kurallarına uymak can kurtarır. Her şartta trafik kurallarına uymaya çalışın. Yoldan geçerken mutlak önce solunuza sonra sağınıza bakarak yolu geçmeye çalışın. Trafik kurallarına uymayanları uyarın" dediler.

Trafik memurları, öğrencilere kırmızı, sarı ve yeşil renklerin trafikte hangi anlama geldiğini sorarak öğrencilerin trafik bilgileri test ettiler.

Okullardaki eğitimlerin önemine dikkati çeken Darende Bölge Trafik Amiri Rahim Eserer; “Öğrencilerimiz geleceğin sürücü adayları bu nedenle şimdiden trafik bilinci almaları önemli. Çocuklar burada öğrendiklerini ailelerine de aktarmalı. Trafik konusunda kurallara uymuyorlarsa ailelerini ikaz etmeliler. Dileğimiz insanların kaza yapmaması ve can kaybının olmaması. Her yıl on binlerce insanımızı trafik kazasında yitiriyoruz. Amacımız can ve mal kaybını önlemek." dedi.

(İHD-


Anahtar Kelimeler: