Yangına karşı önlem

Yangına karşı önlem

Yangına karşı önlem
4.08.2010 17:17:00 3183 0

Darende Belediyesi Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden kalan tarihi mezarlıktaki kuru otları yangın tehlikesine karşı temizledi. Belediye Başkanı İsa Özkan, havaların ısınmasıyla birlikte ilçenin farklı yerlerinde ot ve bahçe yangınlarının artmasını göz önünde bulundurarak tarihi mezarlıklar başta olmak üzere temizlik çalışması yaparak önlem aldıklarını söyledi.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, son bir ayda kuru otlar nedeniyle bazı alanlar ve bahçelerde 10’a yakın yangın çıktığına dikkat çekerek, temizlik çalışmalarıyla bir takım önlemler aldıklarına işaret etti.

Mezarlıklar düzenlenecek

İsa Özkan; “İlçemizin muhtelif yerlerinde Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden kalma tarihi mezarlıklarımız var, yakın tarihlerde buralara defin yapılmadığından kimselerin uğramadığı bu alanlarda oluşan kuru otlar yangın tehlikesi oluşturmaktadır. Çeşitli mahallelerimizde vatandaşlarla ortaklaşa yaptığımız çalışma ile mezarlıklarımızı yeşillendirmeye gayret ediyoruz, ancak henüz yapamadıklarımız var, çünkü eski mezarlıklarımız çok büyük. Bunları göz önünde bulundurarak geçtiğimiz yıllarda kuru otlar nedeniyle çıkan yangınlarla tahribata uğrayan tarihi mezarların yokolmasını ve ortaya kötü bir görüntü çıkmasını önlemek için bir dizi temizlik çalışması yapılmaktadır” dedi.

Özkan, tarihi mezarlığın hemen yakınındaki Zengibar Kalesi eteklerinde geçtiğimiz günlerde kuru otların tutuşması nedeniyle bir kayısı bahçesinde büyük hasar oluştuğuna vurgu yaparak, vatandaşların da bu tür olaylar karşısında itfaiyeye hemen bilgi vermesini istedi.


Anahtar Kelimeler: